Ανακοινώνεται η νέα δέσμη μέτρων για την τόνωση της οικονομίας

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας για τον μήνα Απρίλιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες από τον κορωνοϊό, αποφασίστηκε την Κυριακή σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το ολοκληρωμένο Σχέδιο της κυβέρνησης, θα ανακοινωθεί σήμερα Δευτέρα, από τους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση.

Στις πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων,

  • Η εφαρμογή της «επιστρεπτέας προκαταβολής», συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ, με στόχο την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μέσω ειδικής πλατφόρμας, προκειμένου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου οι επιχειρηματίες να υποβάλλουν δήλωση με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα τεθούν.
  • Ισχυρό είναι το ενδεχόμενο η κατηγορία των επιστημόνων (γιατροί, δικηγόροι, κ.α.) να μπορούν να λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ, που ισχύει και για τους υπόλοιπους επαγγελματίες.
  • Περαιτέρω διεύρυνση των ΚΑΔ, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να διευκρινίζει ότι θα εισαχθεί ένα μεγάλο μέρος δραστηριοτήτων «με εξαίρεση του κλάδους που δεν πλήττονται».

Το επόμενο στάδιο θα είναι να υπάρξει ένας κύκλος ενίσχυσης για τους κλάδους . Έμφαση θα δοθεί στον τουρισμό, τον πρωτογενής τομέα, τον τομέα της ενέργειας, τη ναυτιλία, τα αεροδρόμια κι άλλους κλάδους που έχουν εντοπιστεί ότι υπάρχουν προβλήματα.

Σχετικά Νέα