

Η ουκρανική αντιπροσωπεία θα προτείνει «ανακωχή στους αιθέρες και την θάλασσα» με την Ρωσία κατά τις διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες αύριο στην Σαουδική Αραβία, δήλωσε στο AFP υψηλόβαθμος ουκρανός αξιωματούχος.
«Έχουμε μία πρόταση για ανακωχή στους αιθέρες και την θάλασσα, διότι είναι οι επιλογές κατάπαυσης του πυρός που έχουν την ευκολότερη εφαρμογή και εποπτεία και μπορεί κανείς να ξεκινήσει από αυτές», δήλωσε ο ουκρανός αξιωματούχος που δεν κατονομάσθηκε.
Ένα παρατεταμένο πάγωμα από την Ουάσινγκτον της ανταλλαγής με την Ουκρανία στρατιωτικών πληροφοριών θα δώσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην Ρωσία στο πεδίο της μάχης, δήλωσε επίσης ο ουκρανός αξιωματούχος.
«Τα σημαντικό είναι να ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει. Αν διαρκέσει πολύ, θα δώσει στους Ρώσους σημαντικό πλεονέκτημα», είπε εξηγώντας ότι η διακοπή της λήψης στρατιωτικών πληροφοριών επηρεάζει ήδη τις ικανότητες του Κιέβου να πλήττει στόχους που βρίσκονται στο ρωσικό έδαφος.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ-Βρετανία: Έκκληση σε Ινδία και Πακιστάν για διάλογο και αποφυγή κλιμάκωσης της σύγκρουσης
Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή το βράδυ.
Ιράν-ΗΠΑ: Σοβαρές και ενθαρρυντικές οι συνομιλίες για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας στο Ομάν
Οι ΗΠΑ και το Ιράν ολοκλήρωσαν χθες Κυριακή στη Μούσκατ τον τέταρτο κύκλο διαπραγματεύσεων.
Τουλάχιστον 21 νεκροί σε τροχαίο στη Σρι Λάνκα
Τουλάχιστον 21 επιβάτες λεωφορείου που μετέφερε βουδιστές προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους και άλλοι.