Ανακάμπτουν τα κρυπτονομίσματα – Πάνω από τα $57.000 το Bitcoin

Ανακάμπτουν τη Δευτέρα το Bitcoin καθώς και άλλα κρυπτονομίσματα, μετά το ισχυρό sell-off της προηγούμενης Παρασκευής.

Ειδικότερα, το Bitcoin, σύμφωνα με το investing.com, σημειώνει άνοδο 3,99% στα 57.108 δολάρια. Παράλληλα, το Ethereum κερδίζει 5,72% στα 4.314,5 δολάρια και το Binance Coin ενισχύεται σε ποσοστό 1,85% στα 610,51 δολάρια.

Ο Vijay Ayyar, επικεφαλής Ασίας-Ειρηνικού στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno, είπε ότι οι πρώτες αναφορές που κάνουν λόγο ότι η νέα παραλλαγή κορονοϊού ονόματι Όμικρον έχει ηπιότερα συμπτώματα, προσφέρουν ώθηση στην αγορά.

Σημειώνεται ότι το Bitcoin την περασμένη εβδομάδα υποχώρησε στα 53.549 δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές Οκτωβρίου, εν μέσω ευρύτερου sell-off στις αγορές εξαιτίας των φόβων για τη νέα παραλλαγή Όμικρον.

Το μεγαλύτερο κερυπτονόμισμα στον κόσμο είχε υποχωρήσει για λίγο περισσότερο από 20% από το πρόσφατο ρεκόρ του στα 69.000 δολάρια, μπαίνοντας επισήμως σε bear market.

Η νέα παραλλαγή, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας και της Ιταλίας.

Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες έχουν περιορίσει τα ταξίδια από και προς ορισμένες αφρικανικές χώρες με στόχο τον περιορισμό της μετάδοσης της Όμικρον. Η Βρετανία εν τω μεταξύ ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας παραλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα καταστήματα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Την Κυριακή, η Δρ Angelique Coetzee, η Νοτιοαφρικανή γιατρός που εντόπισε για πρώτη φορά την παραλλαγή Όμικρον, περιέγραψε τα συμπτώματά της ως “εξαιρετικά ήπια”, καθησυχάζοντας έτσι τους φόβους για πιθανή επιστροφή των μέτρων lockdown κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα