Ανακάμπτουν σήμερα οι ευρωαγορές 

Ανακάμπτουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά την χτεσινή πρώση που προκάλεσε η προειδοποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τους ολοένα και αυξανόμενους κινδύνους που αντιμετωπίζει η οικονομία της Ευρωζώνης από τις εμπορικές εντάσεις, το Brexit και την Ιταλία.

Απώλειες καταγράφει ο γερμανικός δείκτης DAX κατά 0,06% , ενισχύεται ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,17%, ανοδικά κινείται και ο FTSE 100 κατά 0,17%.

Στον ευρωπαϊκό νότο ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 ενισχύθηκε κατά 0,28% και ο δείκτης του Μιλάνου FTSE MIB κινήθηκε επίσης ανοδικά κατά 0,28%.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την χτες το απόγευμα, το Ταμείο κάλεσε επίσης την ΕΚΤ να εφαρμόσει νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας. ″Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συμφώνησαν ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει διευκολυντική μέχρις ότου ο πληθωρισμός συγκλίνει με τον στόχο της ΕΚΤ”, ανέφερε.

Υπενθυμίζεται πως o επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, σε ομιλία του την Τετάρτη άφησε να εννοηθεί πως η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται κοντά στο να προχωρήσει σε μια μείωση των επιτοκίων αυτό τον μήνα.

Στα επιχειρηματικά νέα, ο κινεζικός τουριστικός όμιλος Fosun βρίσκεται σε συζητήσεις για την χορήγηση $940 εκατ.. στην Thomas Cook. H Air China επίσης συμφώνησε να αγοράσει 20 Α350 – 900 αεροσκάφη από την Airbus.

Σχετικά Νέα