Ανακάμπτει το Bitcoin, αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στα επίπεδα του τέλους του 2020

Το Bitcoin κινείται ανοδικά την Πέμπτη, ακολουθώντας το χθεσινό “άλμα” στη Wall Street, αλλά οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τη δραματική πτώση των τελευταίων ημερών που είχε αποτέλεσμα το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο να πέσει σχεδόν κάτω από το επίπεδο των 20.000 δολαρίων, όπως μεταδίδει το CNBC.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το investing.com, τις τελευταίες 24 ώρες το Bitcoin σημειώνει άνοδο 7,73% και κινείται στα 21.791,5 δολάρια. Παράλληλα, το Ethereum σημειώνει κέρδη 14,52% και κινείται στα 1.172,82 δολάρια.

Ωστόσο, το Bitcoin εξακολουθεί να βρίσκεται σε επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2020. Το κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει περίπου 27% την τελευταία εβδομάδα και έχει πέσει σχεδόν 70% από το ιστορικό υψηλό του τον Νοέμβριο.

Το Bitcoin συσχετίζεται στενά με τους χρηματιστηριακούς δείκτες, ιδίως με τον Nasdaq, ο οποίος σημείωσε άνοδο την Τετάρτη μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) κατά 0,75 της μονάδας. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο το Bitcoin σημειώνει άνοδο την Πέμπτη.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που επιβαρύνουν την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Το επενδυτικό αίσθημα εξακολουθεί να κλονίζεται μετά την κατάρρευση του stablecoin TerraUSD μαζί με το luna.

Εν τω μεταξύ, όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Celsius, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπο με χρεοκοπία, προκαλώντας φόβους για αναταράξεις στην ευρύτερη αγορά. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Celsius διέκοψε τις αναλήψεις για τους πελάτες της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα