Ανάκαμψη σήμερα στις ευρωαγορές

Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτοντας από τις χθεσινές απώλειες στον απόηχο της αναζωπύρωσης των ανησυχιών ενός άτακτου Brexit μετά την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τις εργασίες του βρετανικού κοινοβουλίου τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία “εξόδου”.

Οι τελευταίοι χειρισμοί Τζόνσον κινητοποίησαν τους Βρετανούς πολίτες που συγκέντρωσαν πάνω από 1 εκατ. υπογραφές χθες κατά της απόφασης αναστολής της λειτουργίας της βουλής, ενώ προκάλεσαν την οργή της αντιπολίτευσης.

Στα υπόλοιπα νέα, ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας αλλά και τα σήματα επικείμενης ύφεσης της αμερικάνικης οικονομίας από την αντιστροφή της καμπύλης των ομολογιακών της αποδόσεων παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος και σήμερα.

Στο ταμπλό, ο Euro Stoxx 50 κινείται σταθεροποιητικά, ενώ στους επιμέρους δείκτες κέρδη 0,62% καταγράφει ο γερμανικός Dax, κατά 0,48% ενισχύεται ο βρετανικός FTSE 100, ενώ ο γαλλικός CAC καταγράφει κέρδη 0,71%.

Κέρδη και στην ευρωπεριφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να ενισχύεται κατά 0,41%, τον ιταλικό FTSE MIB να καταγράφει κέρδη ύψους 1,09%, ενώ αντίθετα μοναχική πτώση 0,18% σημειώνει ο πορτογαλικός PSI.

Σχετικά Νέα