Ανακαλείται η απόφαση για επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Ο Πρωθυπουργός λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού παντού στην Ευρώπη κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Tη Δευτέρα (19/10), η Υγειονομική Επιτροπή άναψε το “πράσινο φως” για την παρουσία κόσμου μέχρι και 10% της πληρότητας των γηπέδων, αρχής γενομένης από τους αγώνες Ολυμπιακός – Μαρσέιγ και το ΠΑΟΚ – Ομόνοια.

Μάλιστα, η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ έδωσε στην δημοσιότητα έναν μικρό οδηγό για τον τρόπο αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενώ κι η Super League έδωσε οδηγίες με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, αφού υπήρχε η σκέψη να επιστρέψει πιλοτικά ο κόσμος και στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ωστόσο ο προβληματισμός για την απόφαση, υπήρχε με το που αναφέρθηκε το νέο μέτρο, λόγω των κινδύνων που εγκυμονούσε.

Όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του ο Γιώργος Σακκάς, “υπήρχε σημαντικό ρίσκο από το συνωστισμό κάποιων χιλιάδων ανθρώπων, ειδικά μετά το πέρας του αγώνα. Επίσης εντός των γηπέδων μπορεί να επιδιωχθεί να υπάρχει μια αυστηρή εποπτεία, όμως το ρίσκο είναι υψηλό. Πάντως τονίζεται ότι εάν διαπιστωθεί επικινδυνότητα τότε η εισήγηση θα αλλάξει”.

Σημειώνεται ότι ο ιός σε τέτοια περιβάλλοντα μεταδίδεται ιδιαίτερα εύκολα ακόμη και εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Ευτυχώς έστω και στο παρά πέντε η κυβέρνηση έκανε πίσω, ωστόσο η εικόνα του μπρος – πίσω δεν είναι καθόλου θετική σε μια εποχή που χρειάζεται σοβαρότητα και σταθερότητα.

Σχετικά Νέα