

Να ξαναβρεί ρυθμό προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παλεύει για το πρόσημο και τα επίπεδα.
Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 1.260,02 μονάδες, με κέρδη μόλις 0,11%, ενώ ο τζίρο ήδη ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ. Εντούτοις, οι κινήσεις είναι πολύ επιλεκτικές, με την Alpha Bank και την Πειραιώς να έχουν διακινήσει πάνω από το ήμισυ του όγκου.
Η αγορά, έχοντας μια καλή, διπλή, αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Moody’s, στη φαρέτρα της, προσπαθεί να διαχειριστεί τα ανοιχτά μέτωπα. Το πρώτο είναι το κόστος των φυσικών καταστροφών και το δεύτερο το κόστος των πρωθυπουργικών εξαγγελιών για ορισμένους κλάδους. Έτσι, οδηγείται από τις προσπάθειες διαφοροποίησης που κάνουν αρκετά χαρτοφυλάκια.
Στο ταμπλό τώρα, τα πρόσημα είναι ευμετάβλητα, με τις Alpha bank, Aegean, Βιοχάλκο και ΕΥΔΑΠ να κινούνται με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Jumbo, ΔΕΗ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Λάμδα, Εθνική, Autohellas, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά οι Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος και Cenergy. Ο Τιτάν χάνει 1,02% και η Coca Cola είναι στο -2%.
πηγή capital.gr
Σχετικά Νέα
«Κράτει στις μηχανές» από τη Danaos – Γιατί «παγώνει» τις επενδύσεις σε νέα πλοία
Στο συρτάρι βάζει προς ώρας τα επενδυτικά της σχέδια για την απόκτηση νέων πλοίων.
Γ.Στάσσης (ΔΕΗ): Η παροχή ενέργειας στο mega data center, δεν θα επιβαρύνει το σύστημα
Τη στρατηγική του Ομίλου ΔΕΗ για την υποστήριξη της ψηφιακής και ενεργειακής ενδυνάμωσης της.
H Intracom Defence με σημαντική συμμετοχή στην DEFEA 2025
Σημαντική η συμμετοχή της INTRACOM DEFENSE (IDE) στη διεθνή έκθεση για την Άμυνα &.
ΔΝΤ: Οι παθογένειες του δικαστικού συστήματος “φρένο” για την ανάπτυξη στην Ελλάδα
Παθογένειες του δικαστικού συστήματος, κυρίως όσον αφορά την ταχύτητα απονομής Δικαιοσύνης, “φρενάρουν” την οικονομική.