Αναγνωστοπούλου: Όσοι σιωπούν σήμερα θα είναι υπεύθυνοι απέναντι στην Ιστορία αύριο

Το μήνυμα πως «η ακροδεξιά ρητορική που καλλιεργεί το μίσος και τη μισαλλοδοξία, που δίνει άλλοθι νομιμοποίησης στο ναζισμό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη», στέλνει με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που υποδέχεται πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρωπιά, σεβασμό και αλληλεγγύη. Τα ντροπιαστικά ρατσιστικά περιστατικά των τελευταίων ημερών στα Βίλια και την Κόνιτσα και μάλιστα σε βάρος μικρών παιδιών, κάνουν την υποχρέωση που έχουμε ως πολίτες, να υψώνουμε μέτωπο κατά τέτοιων ακραίων συμπεριφορών, ακόμη πιο επιτακτική» σημειώνει στο μήνυμά της κ. Αναγνωστοπούλου.

Σε αυτό το πλαίσιο, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών αναφέρει πως «μαζί με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις χτίζουμε μια κοινωνία χωρίς αγκυλώσεις, περιχαρακώσεις, διακρίσεις, μια κοινωνία σεβασμού, αποδοχής και αλληλοκατανόησης».

«Όλοι, χωρίς καμιά εξαίρεση, δίνουμε καθημερινά μάχη στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στην κοινωνία. Υψώνουμε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μέτωπο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Η ακροδεξιά ρητορική που καλλιεργεί το μίσος και τη μισαλλοδοξία, που δίνει άλλοθι νομιμοποίησης στο ναζισμό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη» τονίζει και καταληκτικά διαμηνύει: «Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί δυνατά. Όσοι σιωπούν σήμερα θα είναι υπεύθυνοι απέναντι στην Ιστορία αύριο».

Αναγνωστοπούλου: Όσοι σιωπούν σήμερα θα είναι υπεύθυνοι απέναντι στην Ιστορία αύριο

To μήνυμα της Αναπληρώτριας Υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων:

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που υποδέχεται πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρωπιά, σεβασμό και αλληλεγγύη.

Τα ντροπιαστικά ρατσιστικά περιστατικά των τελευταίων ημερών στα Βίλια και την Κόνιτσα, και μάλιστα σε βάρος μικρών παιδιών, κάνουν την υποχρέωση που έχουμε ως πολίτες να υψώνουμε μέτωπο κατά τέτοιων ακραίων συμπεριφορών, ακόμη πιο επιτακτική.

Μαζί με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις χτίζουμε μια κοινωνία χωρίς αγκυλώσεις, περιχαρακώσεις, διακρίσεις, μια κοινωνία σεβασμού, αποδοχής και αλληλοκατανόησης.

Όλοι, χωρίς καμιά εξαίρεση, δίνουμε καθημερινά μάχη στους χώρους εργασίας, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στην κοινωνία.

Υψώνουμε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο μέτωπο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Η ακροδεξιά ρητορική που καλλιεργεί το μίσος και τη μισαλλοδοξία, που δίνει άλλοθι νομιμοποίησης στο ναζισμό δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.

Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί δυνατά. Όσοι σιωπούν σήμερα θα είναι υπεύθυνοι απέναντι στην Ιστορία αύριο».

Σχετικά Νέα