Αναχώρησε από την Αθήνα ο Κινέζος πρόεδρος

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα. Πριν από λίγο αναχώρησε για την Κίνα από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών.

Νωρίτερα είχε επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, συνοδεία του Προκόπη Παυλόπουλου. Κατά την επίσκεψή του στο μουσείο εξέφρασε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία της Αθήνας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Το πρωί συναντήθηκε επίσης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Σι Τζινπίνγκ σε ΠτΔ: Θα έχετε την υποστήριξή μας για την επιστροφή των Γλυπτών

«Όχι μόνο συμφωνώ στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά θα έχετε και την υποστήριξή μας, επειδή κι εμείς έχουμε πολλά δικά μας του κινεζικού πολιτισμού έξω από τη χώρα και προσπαθούμε να γυρίσουν στην πατρίδα τους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ προς τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Κίνας μπροστά από τις Καρυάτιδες στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο ξεναγήθηκε για μία ώρα σήμερα.

Στο σημείο αυτό, στο κέντρο του Μουσείου, όπως το χαρακτήρισε ο Έλληνας Πρόεδρος, ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε την υποστήριξη του Κινέζου ομολόγου για την επιστροφή από το Βρετανικό Μουσείο, των Γλυπτών: «Η θέση των Γλυπτών είναι εδώ και όχι στο βρετανικό μουσείο. Τα κρατάνε παράνομα. Ζητάμε την υποστήριξή σας» είπε.

Σχετικά Νέα