Αν. Καββαδία: Περήφανοι για τα δικαιωματικά νομοσχέδια, έπονται γάμος ομοφύλων & παιδοθεσία

Ιθαγένεια, ενδοοικογενειακή βία, ορισμός του βιασμού, Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια και αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, είναι οι παρεμβάσεις που μας κάνουν περήφανους, θα συνεχίσουμε με τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την παιδοθεσία, είπε η Αννέτα Καββαδία Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.

Η κ. Καββαδία αναφέρθηκε εκτενώς μεταξύ άλλων στα θέματα δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι η ατζέντα της ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα είναι εντελώς συγκεκριμένη και θύμισε τα περί «ανακατάληψης των πόλεων».

Εκτός της πολύ μεγάλης κινητοποίησης για την αντιμετώπιση της έκρηξης των ροών ανθρώπων και του προσφυγικού-μεταναστευτικού, «είμαι πολύ περήφανη για τα δικαιωματικά νομοσχέδια» που πέρασαν επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισε, όπως:

  •     για την ιθαγένεια και την ενσωμάτωση ανθρώπων που βρίσκονται επί χρόνια στην χώρα, που «παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, μιλούν ελληνικά, ήταν μέχρι πρότινος “ανύπαρκτα”»
  •     για τις γυναίκες με την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, που αφορά την ενδοοικογενειακή βία και είχε ενώ υπογραφεί από την Ελλάδα από το 2011, δεν είχε κυρωθεί από το ελληνικό κράτος μέχρι να έρθει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί ειδική διεύθυνση στην ΕΛΑΣ για τις κακοποιημένες γυναίκες, στελεχωμένη κυρίως (αλλά όχι μόνο) από γυναίκες
  •     για τον ξεκάθαρο νομικό ορισμό του βιασμού ώστε να γίνεται σαφές ότι η μη συναίνεση είναι επαρκής παράγοντας
  •     για το Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια που αφορά την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όπως και για την νομική αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου, κάτι που όπως θύμισε δεν ψήφισε η κ. Γεννηματά παρά τα… σημαιάκια. «Αν δεν το πιστεύεις, δεν το πιστεύεις, ΟΚ, αλλά μην μου εμφανίζεσαι σε τέτοια εκδήλωση επειδή είναι προεκλογική περίοδος», όπως είπε χαρακτηριστικά

Η δέσμευση για το μέλλον περιλαμβάνει τον πολιτικό γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και την παιδοθεσία, όπως προσέθεσε.

 

Σχετικά Νέα