Αμφισβητεί τον ελληνικό εναέριο χώρο ο Ακάρ

Το μήνυμα ότι η Άγκυρα «θέλει να προστατέψει τα δικαιώματα του λαού της» επανέλαβε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στις συνομιλίες για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) Ελλάδας — Τουρκίας.

Μάλιστα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έκανε μνεία και στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Ελλάδας, αλλά και με αναφορά στο εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων.

«Τα χωρικά ύδατα των ελληνικών νησιών επεκτείνονται στα έξι μίλια και ο εναέριος χώρος στα δέκα μίλια», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: «Αρχίζει να πονάει το δόντι ενός αξιωματικού μας στο πλοίο, σηκώνεται ελικόπτερο και οι Έλληνες λένε: «Ο εναέριος χώρος δέκα μιλίων παραβιάζεται».

Πάντως, ο ίδιος, εξέφρασε την επιθυμία της Τουρκίας για «ειρήνη και φιλία», σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες θα πραγματοποιούνται σε φιλικό κλίμα.

«Στην παρούσα φάση, η μεγάλη μας μεικτή αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Αθήνα.

Η συνάντηση διεξάγεται σε φιλική ατμόσφαιρα. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή. Θα συζητήσουμε για όλα τα προβληματικά ζητήματα που έχουν προκύψει μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας μέχρι στιγμής.

Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της φιλίας, διατηρώντας τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Ο μόνος μας στόχος είναι να προστατέψουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων μας», ανέφερε συγκεκριμένα.

Σχετικά Νέα