Άμεσα η αποκατάσταση των συντάξεων χηρείας-Προκαταβολή του Εφάπαξ

Καμία σύνταξη χηρείας δεν θα περικοπεί λόγω ηλικιακού ορίου καθώς έχει δοθεί εντολή να γίνουν οι πληρωμές των συντάξεων του μηνός Μαΐου όπως τους προηγούμενους μήνες, παρότι δηλαδή δεν θα έχει ψηφιστεί η σχετική διάταξη. Αυτό αποκάλυψε χθες με δηλώσεις του  ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Αντίθετα, το ποσοστό της δικαιούμενης παροχής από 50% σε 70% της σύνταξης του θανόντα θα καταβληθεί από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου.

Ταυτόχρονα κύκλοι του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζουν ότι στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις θα υπάρξει σχετική διάταξη για την επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Μάλιστα είναι πιθανό να περιληφθεί διάταξη που προβλέπει την προκαταβολή μέρους από το ποσό που αντιστοιχεί στην εφάπαξ παροχή που χορηγεί το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές θα δίνεται ένα μεγάλο μέρος -π.χ. το 80%- ως προσωρινή παροχή.

Όπως όλα δείχνουν προτεραιότητα για την πρώτη πληρωμή της προκαταβολής του εφάπαξ θα δοθεί στους περίπου 1.900 συνταξιούχους των δήμων που δικαιούνται εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοτικών Υπαλλήλων (ΤΑΔΚΥ-ΕΤΕΑΕΠ).

Σχετικά Νέα