

Χιλιάδες εργαζόμενοι της Amazon στις ΗΠΑ προετοιμάζονται να απεργήσουν την Πέμπτη, λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, όπως μεταδίδει η The Guardian.
Σύμφωνα με το παναμερικανικό συνδικάτο Teamsters που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της εταιρείας, ο κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου αρνήθηκε να πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις για τη σύμβασή τους, αγνοώντας την προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου που του είχε τεθεί.
Οι εργαζόμενοι της Amazon στο Στάτεν Άιλαντ, την πρώτη αποθήκη της Amazon στις ΗΠΑ, στην DBK4 στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, σε τέσσερις εγκαταστάσεις στη νότια Καλιφόρνια και οι οδηγοί στην DIL7 στο Σκόκι του Ιλινόις ψήφισαν υπέρ της απεργίας την περασμένη εβδομάδα, ενώ σε δύο εγκαταστάσεις έξω από την Ατλάντα οι εργαζόμενοι απείλησαν ευθέως με απεργία.
Ο γενικός πρόεδρος των Teamsters, Sean O’Brien, δήλωσε: «Η διευθυντική ελίτ της Amazon δεν αφήνει άλλη επιλογή στους εργαζόμενους. Τα άπληστα στελέχη ωθούν χιλιάδες σκληρά εργαζόμενους Αμερικανούς στο χείλος του γκρεμού».
Η Amazon επέκρινε το συνδικάτο Teamsters όταν ανακοινώθηκε η έγκριση της απεργίας.
Σχετικά Νέα
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ – Nετανιάχου για την κατάσταση σε Γάζα – Ιράν
Οπρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σχεδιάζει να μιλήσει με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου,.
Αεροσκάφος με 282 επιβάτες εκκενώθηκε στο Ορλάντο λόγω πυρκαγιάς στον κινητήρα
Ο κινητήρας ενός αεροσκάφους της Delta Air Lines τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ ετοιμαζόταν να.
Bloomberg: Πιθανές συνομιλίες ΗΠΑ με Ουκρανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους την Τετάρτη
Συνομιλίες θα πραγματοποιήσει πιθανόν η Ουάσινγκτον, την Τετάρτη στο Λονδίνο, με Ουκρανούς και Ευρωπαίους.
Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ με εντολή Τραμπ σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.