

Ζημίες της τάξης των 7,56 δολ. ανά μετοχή (συνολικά κοντά στα 4 δισ. δολ.) επί εσόδων 116,44 δισ. δολ. (έναντι 108,52 δισ. δολ. την ίδια περίοδο πέρσι) ανακοίνωσε η Amazon για το α΄ τρίμηνο του 2022, απογοητεύοντας κυρίως με τις κατώτερες των προσδοκιών προβλέψεις της για το β’ τρίμηνο του έτους.
Η μετοχή της εταιρείας σημείωνε βουτιά της τάξης του 10% στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Από τις αρχές του έτους, η μετοχή της Amazon έχει χάσει 13,3% της αξίας της, σε γενικές γραμμές ευθυγραμμιζόμενη με τις απώλειες του 12,2% του δείκτη S&P 500.
Πιο ειδικά, η Amazon καταγράφει ζημία της τάξης των $7,56 δολαρίων ανά μετοχή, η οποία όμως δεν είναι άμεσα συγκρίσιμη με τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη 8,36 δολ. ανά μετοχή,
Συγκεκριμένα, η Amazon κατέγραψε ζημία 7,6 δισ. δολ. από την επένδυσή της στην Rivian, καθώς η μετοχή της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων έχασε άνω του μισού της αξίας της. Η καθαρή ζημία μόνο από τη συγκεκριμένη επένδυση αγγίζει τα 3,8 δισ. δολ.
Η Amazon σημείωσε ότι αναμένει τα έσοδα του β’ τριμήνου να κυμανθούν από 116 έως 121 δισ. δολ., με τους αναλυτές – σε έρευνα της Refinitv – να προβλέπουν 125,5 δισ. δολ.
Ο βραχίονας cloud της εταιρείας, Amazon Web Services ή AWS αντιρρόπησε σε κάποιο βαθμό τις απώλειες λόγω Rivian, καταγράφοντας λειτουργικά κέρδη 6,52 δισ. επί εσόδων 18,44 δισ. δολ., ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 18,34 δισ. δολ.
Σχετικά Νέα
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν ένα νέο χρώμα
Χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή τεχνική μια ομάδα επιστημόνων κατάφερε να διεγείρει συγκεκριμένα φωτοευαίσθητα κύτταρα του.
Μιανμάρ: Η στρατιωτική χούντα παρέτεινε έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του πυρός μετά τον φονικό σεισμό
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε ότι παρατείνει έως τις 30 Απριλίου την κατάπαυση του.
Οι τελευταίες ώρες του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την εμφάνισή του την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα, ο 88χρονος βαριά άρρωστος και εμφανώς καταβεβλημένος Πάπας Φραγκίσκος αψήφησε.