

Με τη χρήση ανθρωποειδών ρομπότ άρχισε να πειραματίζεται η Amazon καθώς η εταιρεία επιδιώκει να αυτοματοποιήσει τις αποθήκες της.
Αυτή την εβδομάδα, η Amazon, σύμφωνα με το BBC, ξεκίνησε σε αποθήκες της μία δοκιμή με το Digit, ένα δίποδο ρομπότ, το οποίο μπορεί να πιάσει και να σηκώσει αντικείμενα. Αρχικά, η δουλειά που έχουν αναλάβει αυτά τα ρομπότ είναι να μετακινούν άδεια πλαστικά κουτιά.
Το Digit αποτελεί δημιουργία της Agility Robotics, μια startup στο Όρεγκον την οποία υποστηρίζει η Amazon. Το ρομπότ μπορεί να περπατήσει προς τα μπροστά, πίσω, πλάγια και να σκύψει. Έχει ύψος 1,75 μ., ζυγίζει 65 κ., ενώ μπορεί να σηκώσει έως 16 κιλά.
Η επιθυμία της εταιρείας να χρησιμοποιήσει ρομπότ έχει προκαλέσει φόβους για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στο εργατικό δυναμικό της, το οποίο αριθμεί περίπου 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους. Ο Τάι Μπρέιντι, υψηλόβαθμο στέλεχος της Amazon Robotics, υποστήριξε πως παρότι αυτή η εξέλιξη θα καταστήσει περιττές κάποιες θέσεις εργασίας, η χρήση των ρομπότ θα δημιουργήσει νέες.
Η Amazon, σημείωσε ο Μπρέιντι απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, θέλει να «εξαλείψει όλες τις αδιάφορες, επαναλαμβανόμενες εργασίες, που δεν απαιτούν ειδίκευση». Επέμεινε ότι οι άνθρωποι είναι «αναντικατάστατοι» στη λειτουργία της εταιρείας και απέρριψε την άποψη πως μια ημέρα η Amazon θα μπορούσε να είχε πλήρως αυτοματοποιημένες αποθήκες.
«Οι άνθρωποι έχουν τόσο κεντρικό ρόλο στη διαδικασία, με την ικανότητα σκέψης σε υψηλότερο επίπεδο και τη δυνατότητα εντοπισμού προβλημάτων. Πάντα θα χρειαζόμαστε ανθρώπους. Δεν έχω κάποιο αυτοματοποιημένο σύστημα που να λειτουργεί 100%», επεσήμανε.
Σχετικά Νέα
Εκλογές στον Καναδά: Διατηρούν την εξουσία οι Φιλελεύθεροι
Οι κυβερνώντες Φιλελεύθεροι του Καναδά κέρδισαν τις εθνικές εκλογές της Δευτέρας, όμως παραμένει ασαφές.
Ο ισραηλινός στρατός διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα αναφέρει σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία
«Ο κόσμος παρακολουθεί απευθείας στις οθόνες του» καθώς διαπράττεται «γενοκτονία» από τις ένοπλες δυνάμεις.
Διεθνής Αμνηστία: Το διεθνές δίκαιο απειλείται εξαιτίας των «μετωπικών επιθέσεων» του Τραμπ
Το διεθνές δίκαιο υφίσταται «μετωπικές επιθέσεις» από πλευράς της κυβέρνησης των ΗΠΑ αφότου επέστρεψε.
Τραγωδία στο Ιλινόι: Νεκρά τέσσερα παιδιά όταν όχημα εισέβαλε σε κτίριο – Συνελήφθη ο οδηγός
Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην κωμόπολη Τσάθαμ, κοντά στο Σπρίνγκφιλντ του Ιλινόι,.