Αμανατίδης: Η ΝΔ θα δώσει καταστροφικό χτύπημα στις συντάξεις

«Είναι άλλο η παραβατικότητα και άλλο η κατάργηση του ασύλου όπως την προωθεί η κυρία Κεραμέως. Υπάρχει επιστημονικό πόρισμα, που έχει αφήσει ο κύριος Γαβρόγλου και πρέπει να το βγάλει από το συρτάρι της και να αξιοποιηθεί» τόνισε σήμερα μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του Σκάι, ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του »ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

Σχετικά με τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία και ο διάλογος, ώστε να πετύχει η προσπάθεια να μετατραπεί σε ένα μαχητικό και νεανικό κόμμα της κοινωνικής πλειοψηφίας.
«Είμαστε ακόμη στο ξεκίνημα», τόνισε, ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογής προέδρου από τη βάση απάντησε ότι δεν είναι αρνητικός.

Όσον αφορά τις σχέσεις εκκλησίας κράτους σημείωσε ότι η κοινή πρόταση Τσίπρα-Αρχιεπισκόπου έλυνε μια χρονίζουσα διένεξη για την εκκλησιαστική περιουσία και είναι λάθος κάποιοι να ταυτίζουν την εκκλησία με ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. «Ας μην μιλάνε για δεξιά του Κυρίου» είπε, χαρακτηριστικά, «η εκκλησία έχει γενικότερο ρόλο, που αγκαλιάζει τους πάντες».

Τέλος, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ασφαλιστικό, επειδή η ΝΔ θέλει να καταργήσει τον αναδιανεμητικό τωρινό του χαρακτήρα σε κεφάλαιο ποιητικό, με αποτέλεσμα να «κινδυνεύουν οι συντάξεις».

«Θα είναι καταστροφικό το χτύπημα γα τις συντάξεις» προειδοποίησε επισημαίνοντας ότι η διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι σε χώρες που ενισχύθηκε ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος -όπως η Γερμανία- ωφελήθηκαν οι συνταξιούχοι ενώ σε χώρες που επικράτησε το κεφαλαιοποιητικό σύστημα οι συντάξεις είναι πολύ χαμηλότερες.

Σχετικά Νέα