Αλβανία: Φοιτητές της Ιατρικής συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους κατά του νόμου που «κρατά τα πτυχία τους όμηρους»

Από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς τα αμφιθέατρα της Ιατρικής Σχολής είναι σχεδόν άδεια καθώς φοιτητές όλων των ετών έχουν μποϊκοτάρει τα μαθήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Φοιτητές της Ιατρικής Σχολής συνεχίζουν και σήμερα τις διαμαρτυρίες τους, ενάντια στον νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση, που τους υποχρεώνει να εργαστούν στην χώρα 5 χρόνια μετά την αποφοίτησή τους.

Ανακοίνωσαν ότι το μποϊκοτάζ του μαθήματος θα καθυστερήσει εκ νέου σήμερα μπροστά από το Κόκκινο Κτίριο της Ιατρικής Σχολής.

Οι φοιτητές από το δεύτερο έως το τέταρτο έτος θα εργάζονται τρία χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, ενώ οι φοιτητές του πέμπτου και του έκτου έτους θα εργαστούν δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή τους.

Σε αντίθεση με αυτή την υποχρέωση, οι φοιτητές που ήδη ανήκουν στο σύστημα υγείας θα πρέπει να πληρώνουν το πραγματικό κόστος σπουδών για κάθε έτος που απομένει.

Εν τω μεταξύ, δεν υπάρχει απόφαση από τους θεσμούς για το ύψος της πληρωμής που θα πρέπει να καταβάλουν οι φοιτητές εάν δεν υπογράψουν τη συμφωνία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα