

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαρίσματα κατά την διάρκεια χθεσινής (20.02.2025) εκδήλωσης στον Λευκό Οίκο, παρουσία του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προς τιμήν του Μήνα Μαύρης Ιστορίας.
Την στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ μιλούσε στην δεξίωση και στους εκλεκτούς καλεσμένους, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον Άλμπερτ Μπουρλά, αφού τον χαρακτήρισε ως έναν «εξαιρετικό επιχειρηματία».
Ωστόσο, αρκετός κόσμος που συμμετείχε στην εκδήλωση αντέδρασε αμέσως και ξεκίνησε να αποδοκιμάζει τον CEO της Pfzier.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ προσπάθησε να υποστηρίξει κάπως τον Άλμπερτ Μπουρλά τονίζοντας ότι «είναι σπουδαίους άνθρωπος» όμως τα γιουχαρίσματα συνεχίστηκαν και σε ένα βαθμό εντάθηκαν.
Η αμηχανία και η «παγωμάρα» στο πρόσωπο του Άλμπερτ Μπουρλά αλλά και του Τραμπ ήταν εμφανείς και ο Τραμπ θέλησε να προχωρήσει την κουβέντα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε ευχαριστώ Άλμπερτ. Ευχαριστώ. Ευχαριστώ πολύ».
Trump introduces head of Pfizer as a “great” businessman and is immediately met with boos from the crowd.
Follow: @AFpost
pic.twitter.com/iF8x4DW7kg
— AF Post (@AFpost) February 20, 2025
Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη (18.02.2025) ο Άλμπερτ Μπουρλά αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγες εβδομάδες προτού ο τελευταίος διοριστεί ως επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS).
Οι δύο άντρες συζήτησαν για θέματα στα οποία συμφώνησαν να συνεργαστούν εκτενώς, όπως για παράδειγμα οι χρόνιες παθήσεις, οι καρδιαγγειακές παθήσεις και κυρίως ζητήματα σχετικά με τον καρκίνο, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά στα εμβόλια, ένα ζήτημα «ταμπού» για τον Αμερικανό Υπουργό Υγείας.
Σχετικά Νέα
Η Ισημερινή Γουινέα συζητά με τις ΗΠΑ την υποδοχή μεταναστών υπό απέλαση
Ο αντιπρόεδρος της Ισημερινής Γουινέας, ο Τεοντόρο Νγκέμα Ομπιάνγκ, επιβεβαίωσε αυτή την εβδομάδα ότι.
Ουκρανία: «Φάρσα» η κατάπαυση του πυρός 72 ωρών που ζήτησε ο Πούτιν – Πάνω από 700 ρωσικές επιθέσεις
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παραβίασαν την τριήμερη κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ινδικός στρατός: Πακιστανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τη νύχτα μαζικές επιθέσεις με drones και πυρομαχικά
Ο Ινδικός Στρατός ανακοίνωσε ότι τη νύχτα μεταξύ 8 και 9 Μαΐου 2025, οι.
Η Κίνα ζητά από τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν αμέσως το εμπόλεμο Σουδάν
Η πρεσβεία της Κίνας στο Σουδάν κάλεσε χθες Πέμπτη τους Κινέζους υπηκόους να εγκαταλείψουν.