Άλμα στα κέρδη για την Deutsche Bank στο α’τρίμηνο

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της κατάρρευσης των συνομιλιών για τη συγχώνευση της Deutsche Bank με την Commerzbank, η πρώτη ανακοίνωσε η μείωση δαπανών την βοήθησε να ενισχύσει τα κέρδη της το α’ τρίμηνο του 2019, φθάνοντας στα 201 εκατ.ευρώ κέρδη.

Τα καθαρά έσοδα είναι αυξημένα κατά 67% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 9% συνολικά, σε 6,35 δισ. ευρώ. Τα έσοδα από τις δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής μειώθηκαν κατά 13%.

Τα έσοδα από τις δραστηριότητες τραπεζικής παγκοσμίων συναλλαγών, η οποία παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης ρευστότητας σε κυβερνήσεις, εταιρείες και άλλους πελάτες και χρηματοδοτεί τις εμπορικές ροές, αυξήθηκαν κατά 6%. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής ανάπτυξης της γερμανικής τράπεζας.

Τα συνολικά έσοδα από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων μειώθηκαν κατά 4% το α’ τρίμηνο, ενώ τα έσοδα από τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής μειώθηκαν κατά 5%.

«Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου μας δείχνουν (…) τη συνεχή πρόοδό μας στην εκτέλεση των σχεδίων μας μέσα σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον», δήλωσε ο CEO της Deutsche Bank, Christian Sewing, σε γραπτή δήλωσή του.

 

Σχετικά Νέα