Άλμα άνω του 2% για χρυσό και ασήμι

Ισχυρά κέρδη σημείωσε ο χρυσός την Τρίτη, ξεπερνώντας το επίπεδο των 1.700 δολ. ανά ουγγιά για να κλείσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Οκτωβρίου, με το ασήμι να ακολουθεί με το δικό του ράλι και με κλείσιμο στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 35,50 δολ. ή 2,1% και σκαρφάλωσε στα 1.716 δολ. ανά ουγγιά.

Το συμβόλαιο του ίδιου μήνα για το ασήμι πρόσθεσε 58 cents ή 2,8% και έκλεισε στα 21,502 δολ. ανά ουγγιά. Ο χαλκός Ιανουαρίου, στο μεταξύ, ενισχύθηκε κατά 8 cents ή 2,2% στα 3,6825 δολ. η λίβρα.

Το άλμα στα πολύτιμα μέταλλα ακολούθησε την αποδυνάμωση του δολαρίου και την υποχώρηση των αποδόσεων στα ομόλογα εν αναμονή των στοιχείων που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη για τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης δολαρίου χάνει 0,5% σήμερα και διολισθαίνει κοντά σε χαμηλό δύο εβδομάδων έναντι των ανταγωνιστών του, ενισχύοντας την ελκυστικότητα των πολύτιμων μετάλλων. Οι αποδόσεις των ομολόγων επίσης υποχωρούν εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό, με τους αναλυτές να περιμένουν επιβράδυνση σε μηνιαία και ετήσια βάση, στο 0,5% και 6,5% αντίστοιχα, σύμφωνα με το Reuters.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ενθαρρυντική για τους επενδυτές που περιμένουν η Federal Reserve να προχωρήσει με μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων της τους επόμενους μήνες μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, η πλατίνα Ιανουαρίου πρόσθεσε 25,10 δολ. ή 2,5% στα 1.014,50 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Δεκεμβρίου ενισχύθηκε κατά 35,10 δολ. ή 1,9% και έκλεισε στα 1.932,60 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα