Αλλάζουν όλα στα διόδια στους Ελληνικούς δρόμους

Στα πρότυπα της ιταλικής κυβέρνησης θέλει να βαδίσει από εδώ και στο εξής η χώρα μας όσον αφορά το θέμα των διοδίων. Στη γείτονα χώρα, η πληρωμή των οδηγών στα οδικά δίκτυα γίνεται μόνο κατά τον τερματισμό της διαδρομής που έχουν επιλέξει και όχι και ενδιάμεσα σε αυτόν, μειώνοντας έτσι την ταλαιπωρία και τον χρόνο που απαιτείται για κάθε στάση.

Αλλάζει το σύστημα των διοδίων, αφού πλέον τα διόδια γίνονται ηλεκτρονικά, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τα e-pass ή τα fast-pass. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, πλέον καταργούνται οι στάσεις και το αντίτιμο θα πληρώνεται στον τελευταίο σταθμό διευκολύνοντας έτσι τους οδηγούς. Για παράδειγμα αν ένας οδηγός θέλει να μεταβεί από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη θα μπορεί να πληρώσει μια και καλή το αντίτιμο όλων των διοδίων που διασχίζει στον τερματισμό, στα Μάλγαρα.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ο εκάστοτε οδηγός πριν προβεί στο ταξίδι του να παραλάβει ένα ειδικό κουβούκλιο, το εισιτήριο το οποίο πληρώνουν όταν βγαίνουν από τον δρόμο. Η πληρωμή του κάθε ποσού θα υπολογίζεται πλέον ανάλογα με την χιλιομετρική απόσταση που έχουμε διανύσει. Η κυβέρνηση προχωρά άμεσα το σχέδιο για την αλλαγή στον τρόπο πληρωμής των διοδίων θέλοντας να αφήσει μια για πάντα την χρήση των – αμέτρητων – διοδίων που υπάρχουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε κάθε διαδρομή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα