Άλλαξε πορεία το Oruc Reis – Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis άλλαξε πάλι πορεία και πλέον κινείται βορειοανατολικά, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας πλέει ξανά το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis άλλαξε πάλι πορεία και πλέον κινείται βορειοανατολικά, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Το Oruc Reis συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Την Παρασκευή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας δημοσίευσε ενα νέο προπαγανδιστικό βίντεο αναφορικά με την πορεία του Oruc Reis, με πρωταγωνιστές τα πολεμικά πλοία που συνοδεύουν το τουρκικό ερευνητικό σκάφος.

Αναλυτικά η ανάρτηση:
«Το τουρκικό ναυτικό, οι ακατάβλητοι και αποφασισμένοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων και των συμφερόντων στις θαλάσσιες περιοχές που έχουμε δικαιοδοσία συνεχίζει να συνοδεύει το σκάφος ερευνών Oruc Reis, με την ίδια αποφασιστικότητα από την πρώτη μέρα».

Σχετικά Νέα