

Νέα εγκύκλιο για τα μέτρα προστασίας υπέρ της υγείας των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και το ωράριο λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών που θα ισχύσει για αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη (25-26 Ιουλίου), εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών μετά την ανακοίνωση τα ΕΜΥ για επικράτηση καύσωνα στη χώρα.
Ειδικότερα, για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας, εφόσον είναι δυνατόν, διαφορετικά μπορούν να μην προσέλθουν στην υπηρεσία τους κάνοντας χρήση ειδικής άδειας. Η υπαγωγή τους στις ευπαθείς ομάδες διαπιστώνεται βάσει των σχετικών στοιχείων που τηρούνται ήδη για τον υπάλληλο ή σε συνεργασία με τον ελεγκτή ιατρό της Υπηρεσίας ή τον ιατρό εργασίας ή κατόπιν προσκόμισης από τον ίδιο τον υπάλληλο σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης, από την οποία να προκύπτει η πάθηση.
Ως προς τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι δεν εμπίπτουν σε ευπαθείς ομάδες, οι Υπηρεσίες Προσωπικού μπορούν είτε να δώσουν οδηγίες για ευέλικτο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης είτε για παροχή τηλεργασίας. Ειδικά για τους υπαλλήλους που η φύση των καθηκόντων τους απαιτεί την παροχή εργασίας σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να κάνουν χρήση των προβλεπόμενων μέσων ατομικής προστασίας, ενώ συστήνεται η αποφυγή εργασίας τις ώρες αιχμής του καύσωνα (12:00 – 17:00).
Προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, αλλά και για την προστασία της υγείας τους, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί κατά τις ώρες αιχμής του καύσωνα, θα πρέπει να επαναπρογραμματιστούν με μέριμνα των υπηρεσιών.
Εξυπακούεται ότι οι ως άνω οδηγίες δεν δύνανται να τύχουν ευθείας εφαρμογής σε εκείνους τους υπαλλήλους, τα καθήκοντα των οποίων συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των έκτακτων αυτών καιρικών συνθηκών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
-
Αττική: Ελαφρώς μικρότερη η έξοδος για το φετινό Πάσχα – Σχεδόν μισό εκατομμύριο οχήματα έφυγαν
Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα αστικά κέντρα..
-
Μεγάλη Παρασκευή: Η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου
Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης χιλιάδες πιστοί προσέρχονται στις Εκκλησίες για την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου το βράδυ.
-
Τραγωδία στη Μεσσηνία: Νεκρή 31χρονη σε τροχαίο
Με αίμα στην άσφαλτο «βάφτηκε» η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Τρία τουλάχιστον άτομα έχασαν τη.
Άγριο ξύλο στην Λαμία – Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε κεντρική πλατεία της πόλης
Σε «πεδίο μάχης» μετατράπηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής (18/04) η.