Αλλαγές σε ΕΡΤ και Μαξίμου: Νέες θέσεις για Ζούλα, Γαμπρίτσο και Τσιόδρα

Αλλαγές στην ΕΡΤ και το Μέγαρο Μαξίμου είναι στα σκαριά με νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Κωνσταντίνος Ζούλας προορίζεται για τη θέση του προέδρου και ο Γιώργος Γαμπρίτσος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Πρόκειται για τα δύο πρόσωπα που όπως όλα δείχνουν θα αναλάβουν τη διοίκηση της ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει καταλήξει στην απόφαση να τοποθετήσει τον σημερινό επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου στη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ και τον Γιώργο Γαμπρίτσιο στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Με την μετακίνηση του κ. Ζούλα στην Αγία Παρασκευή, μένει «ορφανή» η θέση του επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα αναλάβει ο Δημήτρης Τσιόδρας.

Εκτός απροόπτου η ανακοίνωση για τον κ. Τσιόδρα θα γίνει τη Δευτέρα.

Επιστροφή στην Αγ. Παρασκευή για τον Γαμπρίτσο

Ο Γιώργος Γαμπρίτσος, που σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ επιστρέφει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής μετά από 9 χρόνια.

Το 2010, ο τότε υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος τον είχε τοποθετήσει στη θέση του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ (μέχρι τον διαχωρισμό των δύο θέσεων), ωστόσο 6 μήνες αργότερα παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, όπως είχε υποστηρίξει.

Ο κ. Γαμπρίτσος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε ως μηχανικός ανάπτυξης και διευθυντικό στέλεχος στο τηλεοπτικό δίκτυο CΒS στη Νέα Υόρκη. Είναι απόφοιτος του Ρolytechnic University of Νew Υork, με πτυχίο στην Ηλεκτρομηχανική.

Πριν αναλάβει καθήκοντα στην ΕΡΤ είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΝetΜed ΑΕ (Νova), ενώ στο παρελθόν ήταν γενικός διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του τηλεοπτικού σταθμού Μega. Μετά το Ραδιομέγαρο ο κ. Γαμβρίτσιος βρέθηκε στη γενική διεύθυνση του ΟΤΕ TV, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2013.

Πρόεδρος της ΕΡΤ ένας έμπειρος δημοσιογράφος

Πρόεδρος της ΕΡΤ, θα αναλάβει, ένας δημοσιογράφος μεγάλη θητεία στο χώρο της ενημέρωσης. Ο Κωνσταντίνος Ζούλας μπήκε στη δημοσιογραφία το 1988, σε ηλικία 19 ετών, περνώντας από τον Αθήνα 9,84, την Καθημερινή, τον ΑΝΤ1 και τα τελευταία χρόνια τον ΣΚΑΪ, πριν αναλάβει από το 2017 επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ. Με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κωνσταντίνος Ζούλας μετακόμισε από την Πειραιώς στην Ηροδότου Αττικού και όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται για μια ακόμη μετακόμιση, αυτή τη φορά στην Αγία Παρασκευή.

Ο Τσιόδρας και το… Μαξίμου

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, από το 2015 έως το Φεβρουάριο του 2019 (όταν διαφώνησε και αποχώρησε) ήταν εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού, ενώ στις τελευταίες εκλογές, αυτές του περασμένου Ιουλίου, ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, ο Δημήτρης Τσιόδρας, είχε διατελέσει διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και στη συνέχεια ορίστηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Πηγή: newpost.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα