Αλκ. Βατόπουλος για Astrazeneca: Η αποφυγή του εμβολιασμού έχει μεγαλύτερη επίπτωση

«Η Επιστημονική Επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για το άνοιγμα των σχολείων, το testing δύο φορές την εβδομάδα και άλλες προϋποθέσεις όπως ο καθαρισμός των χώρων κ.α. Εκεί που έγινε συζήτηση ήταν κατά πόσον η Επιτροπή θα αποφάσιζε την ημερομηνία ανοίγματος ή την τελική απόφαση Θα έπρεπε να την πάρει η κυβέρνηση. Δεν το θεωρώ όμως αυτό μείζον. Το βασικό για την Επιτροπή είναι να θέτει τα κριτήρια ασφάλειας. Η κυβέρνηση από εκεί και πέρα παίρνει τις αποφάσεις με κριτήρια οικονομικά, κοινωνικά κ.ά.» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής Μικροβιολογίας του Παν/μίου Δυτικής Αττικής και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις το Πάσχα ο κ. Βατόπουλος δήλωσε ότι δεν έχει συζητηθεί ακόμα το θέμα. «προφανώς η πρόθεσή μας είναι να πάμε στα χωριά μας, αλλά δεν το γνωρίζουμε ακόμη.
Τα κακά νέα είναι ότι τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι πολλά, τα καλά νέα είναι ότι δεν βλέπουμε μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες. Τα πολλά κρούσματα είναι σε νέους και αναλογικά δεν αρρωσταίνουν σε μεγάλο αριθμό. Γενικά υπάρχει μία σταθεροποίηση των νοσηλειών, ελπίζουμε να το δούμε και τις επόμενες ημέρες».

Για τα SELF TEST ο κ. Βατόπουλος υποστήριξε ότι πάμε σε μία πολιτική από μέτρα τύπου να κλείνουν τα πάντα, επί δικαίων και αδίκων σε μία πολιτική να προσπαθούμε να εντοπίζουμε τα κρούσματα και τους φορείς με μεγαλύτερη ευκολία». Ερωτηθείς για την αξιοπιστία των SELF TEST ανέφερε ότι βάσει της βιβλιογραφίας είναι έγκυρα. Το θέμα είναι πως θα τα αξιοποιήσει ο κόσμος».

Σε ότι αφορά το εμβόλια της ASTRAZENECA ανέφερε ότι «αποδεικνύεται σιγά – σιγά ότι υπάρχει μία παρενέργεια που όμως είναι εξαιρετικά σπάνια και είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί η σχέση της με το εμβόλιο. Η αποφυγή του εμβολιασμού έχει πολύ μεγαλύτερη επίπτωση»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα