

Ο Αλγερινός σκιτσογράφος Γίλας Αϊνούς, ο οποίος ζει στη Γαλλία, καταδικάστηκε σήμερα ερήμην από αλγερινό δικαστήριο σε κάθειρξη δέκα ετών για “προσβολή του προέδρου της Δημοκρατίας” μέσα από τις γελοιογραφίες του, όπως ανέφερε η Εθνική Επιτροπή για την Απελευθέρωση Κρατουμένων (CNLD).
“Είναι επίσημο, το ποινικό δικαστήριο της Μπετζάια καταδίκασε τον σκιτσογράφο Γίλας Αϊνούς σε κάθειρξη 10 ετών και εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για τα σκίτσα του” ανέφερε ο ίδιος μέσω του Twitter.
Σύμφωνα με την CNLD, οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο Αϊνούς ήταν “απολογία τρομοκρατικών ενεργειών, προσβολή του προέδρου της Δημοκρατίας και προσβολή θεσμικού οργάνου”.
Ο 34χρονος, πρώην συνεργάτης του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, είναι εγκατεστημένος στη Γαλλία εδώ και πολλά χρόνια. Πρόσκειται στο φιλοδημοκρατικό κίνημα Χιράκ της Αλγερίας και δημοσιεύει τα σκίτσα του στο προσωπικό μπλογκ του ή σε διαδικτυακά ενημερωτικά μέσα της αντιπολίτευσης και είναι γνωστός επειδή δεν χαρίζεται σε καμία πολιτική εξουσία, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Αμπντελματζίντ Τεμπούν.
Σχετικά Νέα
Πλήθη πιστών συρρέουν ήδη στο Βατικανό – Οι ιταλικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Χιλιάδες πιστοί από την Ιταλία και όλο τον καθολικό κόσμο συρρέουν ήδη στην Ρώμη.
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.
Αγνοείται κολυμβητής στο Ισραήλ μετά από σπάνια επίθεση καρχαρία: «Είδα αίμα και ακούστηκαν κραυγές»
Ένας κολυμβητής αγνοείται μετά από μια σπάνια επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ χθες, Δευτέρα. Το.
Η πολιτική του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα προκαλεί ανησυχία και χάσμα μεταξύ ΕΕ – ΕΚΤ
Γραμμές μάχης λαμβάνουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το εάν.