

«Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν, όχι κάποια μακρινή γειτονιά του πλανήτη, αλλά το κοινό μας σπίτι. Τη γη»: αυτό υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Η κλιματική αλλαγή, οι πολιτικές που αγνοούν το περιβάλλον εν ονόματι της ιδιοτέλειας και του κέρδους, οδηγούν σε τραγικές εξελίξεις για την ίδια μας τη ζωή», επισημαίνει επίσης και προσθέτει:
«Η αδιαφορία απέναντι σ’ αυτή την απειλή, είναι αδιαφορία απέναντι στο σήμερα και στο αύριο των παιδιών μας. Και οι ηγέτες που αγνοούν αυτή την πραγματικότητα εγκληματούν εις βάρος της ανθρωπότητας».
Παραλλήλως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνει τον πρωθυπουργό, λέγοντας, «ο κύριος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνταχθεί μαζί του, να πει έστω μια λέξη. Δεν ακούσαμε κάτι.
Έστω και τώρα, οφείλει άμεσα και η Ελλάδα να αντιταχθεί στη Συμφωνία ΕΕ – Mercosur, όσο η ακραία Δεξιά κυβέρνηση Μπολσονάρο αρνείται να αναλάβει τις περιβαλλοντικές της υποχρεώσεις».
Σχετικά Νέα
Σ. Ζαχαράκη σε ΔΟΕ: Καμία υπαναχώρηση για την αξιολόγηση και ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης
Δεν θα υπάρξει καμία υπαναχώρηση από τον νόμο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ανέφερε.
Β. Κικίλιας για αύξηση ναύλων σε φορτηγά: Πρόκειται για αύξηση 1-2 λεπτά /κιλό
Από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης.
Δ. Τσιόδρας σε Κομισιόν: Να προασπίσουμε την υγεία των πολιτών από εγκληματίες που διακινούν παράνομα φάρμακα στο διαδίκτυο
Μέτρα για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης φαρμάκων μέσω διαδικτύου, ζητάει ο Δημήτρης Τσιόδρας,.
ΠΑΣΟΚ: Ο Τριαντόπουλος διάλεξε τον δικαστή που θα τον κρίνει – Ο Καραμανλής θέλει να διαλέξει και τον δικαστή και το αδίκημα
“Επιχειρείται δια στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου στην ουσία να υποκατασταθούν η δικαιοσύνη και οι αποφάσεις.