

Στην «πρωτόγνωρη πραγματικότητα» που βιώνει η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνομιλία που είχε με τη δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου στο πλαίσιο του Συνεδρίου Future of Retail 2022 της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
Όπως είπε, κατά τις περιοδείες το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα βρέθηκε κυρίως με ανθρώπους της «αγοράς» και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι οποίοι μετέφεραν μια «πρωτόγνωρη εικόνα» και έκαναν λόγο για μια «τριπλή κρίση» που καλούνται να αντιμετωπίσουν και η οποία περιλαμβάνει τη «μείωση του τζίρου», τα «συσσωρευμένα χρέη» και την «ενεργειακή κρίση».
Αυτά, συνέχισε, έχουν δημιουργήσει μια «αφόρητη κατάσταση» για τον κλάδο, η οποία ξεπερνάει και την αντίστοιχη στα χρόνια των μνημονίων και χρειάζεται συγκεκριμένο «σχέδιο» για να αντιμετωπιστεί.
Όσον αφορά το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως οι βασικοί πυλώνες του περιλαμβάνουν τον «επανασχεδιασμό» των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων με διαγραφή μέρους τους.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απουσία πολιτικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άλλαξε «προσέγγιση» απέναντί τους μετεκλογικά, καθώς από «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας έγιναν «ζόμπι».
Σχετικά Νέα
Κ. Βελόπουλος: «Η Κυβέρνηση ληστεύει τους πολίτες για να χρηματοδοτεί ολιγάρχες»
Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού μετά τη δημοσιοποίηση του υψηλού πρωτογενούς πλεονάσματος που κατέγραψε η.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κοροϊδία τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός
«Ο κύριος Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να.
Γ. Γεραπετρίτης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του – Τι συζητήθηκε
Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης με τον Βούλγαρο ομόλογο του.
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.