

Οι πολίτες πληρώνουν 1,5 δισ. εδώ και επτά μήνες την ακρίβεια δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στην αγορά του Αιγάλεω σήμερα Πέμπτη. Έκανε λόγο για «ακρίβεια Μητσοτάκη» που έχει οδηγήσει σε ανατιμήσεις όλα τα βασικά είδη κατανάλωσης, με τον πληθωρισμό πάνω από το 7%.
Όπως είπε «επτά μήνες τώρα φωνάζουμε, καταγγέλλουμε, ότι υπάρχει αισχροκέρδεια και καρτέλ στην ενέργεια. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα, δείχνει ανοχή στα καρτέλ και μας λέει λαϊκιστές. Πριν από ένα μήνα στη Βουλή του ζήτησα να παρέμβει και μου είπε πως δεν υπάρχουν υπερκέρδη. Μετά την απόφαση της Κομισιόν και την οδηγία που έδωσε να φορολογηθούν αυτά τα υπερκέρδη σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγκάστηκε χθες να ψελλίσει ότι υπάρχουν κάποια κέρδη αλλά δεν ξέρουμε πού θα τα βρούμε».
Εξέφρασε φόβους ότι οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία δεν έχουν γίνει ακόμα ορατές στην αγορά, σημειώνοντας πως χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ανόρθωσης της κοινωνίας, στήριξης των μικρών και μεσαίων, αντιμετώπισης αυτού του πρωτοφανούς κύματος ακρίβειας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Δ. Σταμενίτης: Ανακοίνωσε εναέρια αντιχαλαζική προστασία για τις δενδροκαλλιέργειες σε Κοζάνη και Φλώρινα
Την επέκταση των μέτρων εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας για τις περιοχές Αμυνταίου Φλώρινας και Κοζάνης.
Ν. Δένδιας: Με την «Ατζέντα 2030» δημιουργούμε ένα ευρύτερο σχέδιο προβολής ισχύος ως πολιτική συνολικής άμυνας
«Υλοποιούμε τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την “Ατζέντα 2030”, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δημιουργούμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
To Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισκέπεται αύριο ο Κυρ. Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί αύριο στις 10:00 το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,.