Αλ. Φλαμπουράρης: «Η πολιτική της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από ένα μείγμα ανευθυνότητας και αυταρχισμού…

Σημεία από τη συνέντευξη του Αλέκου Φλαμπουράρη, Βουλευτή Επικρατείας και συντονιστή των ΕΠΕΚΕ της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο ieidiseis.gr και τον Βασίλη Σκουρή

Καθημερινά στο κάδρο έχουμε κρούσματα διαφθοράς «ημετέρων», από τις απευθείας αναθέσεις σε μικρούς και μεσαίους «κολλητούς» έως το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης των σχολείων, μέχρι και τους κατ’ εξαίρεση εμβολιασμούς με κριτήριο την κομματική ταυτότητα, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο Αλ. Φλαμπουράρης, συντονιστής των ΕΠΕΚΕ της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έχω την εντύπωση, αλλά όπως και πολύς κόσμος πιστεύει, σημειώνει στη συνέντευξη του ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει την πανδημία και τις επιπτώσεις της, μέσα από ένα μείγμα επιλογών όπου κυριαρχεί η ανικανότητα και η ιδεολογικοπολιτική απέχθεια σε καθετί δημόσιο, κοινωνικό, όπως το δημόσιο ΕΣΥ.

“H φθορά της κυβέρνησης δεν μένει ποτέ «ορφανή». Κάπου θα εκφραστεί. Και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκφραστεί προοδευτικά”, επισημαίνει ο κ. Φλαμπουράρης και συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι “Ο ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ δεν έχει τη λογική του «ώριμου φρούτου». Αντίθετα πιστεύω, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπερασπιστεί πιο μαχητικά τη διακυβέρνησή του, να προβάλλει τις σοβαρές, συγκεκριμένες και εύληπτες προτάσεις του για το μέλλον της χώρας. Να δείχνει καθημερινά τη θέληση αλλά και τη δυνατότητα να τις εφαρμόσει, με συμμετοχή της κοινωνίας στις επιλογές, στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση.”

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με φαινόμενα εσωστρέφειας που παρουσιάζονται στο κόμμα ο Αλέκος Φλαμπουράρης τονίζει πως ” Η εσωστρέφεια δεν είναι εξ ορισμού αρνητική, όπως θεωρείται. Γίνεται πρόβλημα για έναν πολιτικό σχηματισμό, όταν γίνεται μόνιμο χαρακτηριστικό του και όταν εκφράζεται στις πιο ακατάλληλες στιγμές. Τα πράγματα με εμάς δεν είναι έτσι, αν και πάντοτε άρεσαν στο χώρο μας οι ιδεολογικές και πολιτικές αναλύσεις λίγο παραπάνω από τα υπόλοιπα κόμματα.”

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι επί της ουσίας μια κυβέρνηση σκληρής δεξιάς: αυταρχική, κινείται στις παρυφές της δημοκρατικότητας ως προς τα δικαιώματα των πολιτών, απολυταρχική στην ενημέρωση”.
«Παρά τις εξαγγελίες της, έχει ήδη απογοητεύσει μικρομεσαία και μεσαία τάξη, πράγμα που ήδη φαίνεται. Δεν μιλώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστήμονες του κινήματος «της γραβάτας», τους καλλιτέχνες μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, τους οποίους δεν τους βλέπει καν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα