

Υποκριτική χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης τη στάση της κυβέρνησης και απέναντι στην ανάγκη εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και στην προστασία του περιβάλλοντος, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται η Διεθνής Συμφωνία για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητα εκτός της εθνικής δικαιοδοσίας.
«Σήμερα συζητάμε για την κύρωση μιας διεθνούς συνθήκης, μιας σημαντικής συμφωνίας για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας σε περιοχές εκτός των εθνικών χωρικών υδάτων. Η σημερινή συζήτηση είναι υποκριτική γιατί καλούμαστε να κυρώσουμε μια συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών, την ίδια στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά όσα έχουν διατυπωθεί, από τον ίδιο τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, για το γεγονός ότι στην Παλαιστίνη, εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, συντελείται μια γενοκτονία. Οι πολίτες βλέπουν από τη μια το ΥΠΕΞ να συνομολογεί την αναγκαιότητα η χώρα να κυρώσει σύμβαση που αφορά το διεθνές περιβαλλοντικό δίκαιο και την ίδια στιγμή να αρνείται να αρθρώσει, έστω και μισή λέξη, για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συντελούνται στην Παλαιστίνη», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.
Ο κ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκριτική οικολογική ευαισθησία. Η συμφωνία εισάγει μηχανισμούς για την προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας εκτός εθνικής δικαιοδοσίας και η κυβέρνηση την εισηγείται την ίδια ώρα που η χώρα ενώ έχει αναλάβει δεσμεύσεις για τις θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές αλλά το παρατηρητήριο που έχουν συστήσει οι περιβαλλοντικές οργανώσεις επισημαίνει ότι ο χωροταξικός θαλάσσιος σχεδιασμός βρίσκεται σε χαμηλό βαθμό προόδου, είπε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς και υπογράμμισε ότι το ίδιο συμβαίνει και αναφορικά με τη δέσμευση της χώρας για τους θαλάσσιους οικότοπους και για την καθιέρωση του εθνικού συστήματος παρακολούθησης και επιτήρησης θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών.
«Η χώρα έχει δεσμευτεί να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα για το 2050 αλλά η κυβέρνηση επιλέγει την αντίθετη οδό. Επενδύει και ποντάρει στην εξόρυξη υδρογονανθράκων. Προσκαλεί τη Chevronσύμβολο του παλιού ρυπογόνου μοντέλου, νότια της Πελοποννήσου και της Κρήτης, ενώ δεν είναι συμβατή η εξόρυξη με την κλιματική ουδετερότητα», είπε επίσης ο κ. Χαρίτσης.
Σχετικά Νέα
Κ. Μητσοτάκης για το νέο Πάπα: Η ηγεσία σας έρχεται σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει βαθιές προκλήσεις αλλά και μεγάλες ευκαιρίες
Συγχαρητήρια στον Πάπα Λέων ΙΔ’ απηύθυνε μέσω της πλατφόρμας X ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης..
ΥΠΕΞ: H συμφωνία για το Δίκαιο της Θάλασσας, μεγάλο βήμα για διασφάλιση της προστασίας και της αειφόρου χρήσης της βιοποικιλότητας
«Σήμερα, η Βουλή των Ελλήνων κύρωσε τη Συμφωνία υπό τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στις 19 Ιουνίου η συζήτηση για τα Τέμπη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Την Πέμπτη, 19 Ιουνίου, στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση.
Η Βουλή των Ελλήνων τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, που είναι η 8η.