Αλ. Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης σωπαίνει μπροστά στον ακραίο ρατσισμό

«Θυμίζουμε στον πρωθυπουργό πως διακύβευμα είναι οι ανθρώπινες ζωές, η ελληνική κοινωνία το γνωρίζει αυτό και θα επιδείξει ανθρωπιά και αλληλεγγύη», αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του, με την οποία σχολιάζεται η στάση του Κ. Μητσοτάκη σχετικά με το προσφυγικό.

Με φόντο τη διάσημη φωτογραφία του προσφάτως εκλιπόντος φωτογράφου Γιάννη Μπεχράκη – μια φωτογραφία με την οποία είχε άλλοτε σπεύσει να ποζάρει ο σημερινός πρωθυπουργός – ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζει τα πρόσφατα φαινόμενα ακραίας ξενοφοβίας, καθώς και την πολιτική διαχείριση του ζητήματος από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Καταδεικνύοντας τον ψηφοθηρικό και μισαλλόδοξο τρόπο με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει πορευτεί στο προσφυγικό όλο το προηγούμενο διάστημα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική απέναντι στη σιωπή του πρωθυπουργού μπροστά στα ακραία γεγονότα των τελευταίων ημερών. Με τη σιωπή του, αναφέρει ο Αλ. Χαρίτσης, ο πρωθυπουργός ουσιαστικά επικροτεί. «Εγκλωβισμένος από την ακροδεξιά συνιστώσα του, αντί να αποδοκιμάσει δημοσίως τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, απλώς σωπαίνει», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρο το σχόλιο του Αλέξη Χαρίτση:

«Προχθές, βουλευτές της #ΝΔ δεν δίστασαν να επιδοκιμάσουν κάποιους σαδιστές στα Διαβατά που επιχείρησαν την προσβολή και την ταπείνωση του θρησκευτικού αισθήματος συνανθρώπων μας υπό διωγμό.

Χθες, δεν βρήκαν να πουν ούτε λέξη για τη δολοφονική επίθεση με μαχαίρι σε δωδεκάχρονο προσφυγόπουλο στη Θεσσαλονίκη, επειδή τόλμησε να πάει στο σχολείο του.

Σήμερα, υφυπουργός της κυβέρνησης καλύπτει τη μισαλλοδοξία και στέλεχος της ΝΔ ζητά να ρίξουν τους πρόσφυγες στο Αιγαίο.

Δεν φτάνει που τόσα χρόνια η ΝΔ επένδυσε στον χυδαίο λαϊκισμό για την προσφυγική κρίση.

Δεν φτάνει που τώρα ανακάλυψαν ότι τους πρόσφυγες δεν τους φέρνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αλλά υπάρχουν «γεωπολιτικοί λόγοι».

Δεν φτάνει που ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του τα έχουν κάνει μπάχαλο μέσα σε 4 μόλις μήνες, αντιμέτωποι με ροές πολύ μικρότερες από αυτές που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν φτάνει που ο κ. Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε χθες την ανεπάρκεια της κυβέρνησης, ομολογώντας κυνικά πως η κατάσταση είναι μη διαχειρίσιμη.

Τώρα, ο κ. Μητσοτάκης, εγκλωβισμένος από την ακροδεξιά συνιστώσα του, αντί να αποδοκιμάσει δημοσίως τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές, απλώς σωπαίνει. Ουσιαστικά επικροτεί. Ελπίζει ότι έτσι θα μπορέσει να καλύψει το χάος που ο ίδιος δημιούργησε.

Του θυμίζουμε όμως ότι το διακύβευμα είναι οι ανθρώπινες ζωές, τίποτα λιγότερο.

H ελληνική κοινωνία το γνωρίζει αυτό. Αντιστεκόμενη στις ακραίες φωνές, μεμονωμένες μεν αλλά με δυσανάλογα μεγάλη προβολή από πολλά ΜΜΕ, θα επιδείξει ανθρωπιά και αλληλεγγύη, όπως κάνει όλα αυτά τα χρόνια».

Σχετικά Νέα