Αλ. Χαρίτσης: Αν δεν υπάρξει αλλαγή πολιτικής, τα πράγματα θα γίνονται διαρκώς χειρότερα για την κοινωνική πλειοψηφία

“H βαθιά κρίση της ακρίβειας που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες, δεν αντιμετωπίζεται με τα μέτρα – ασπιρίνες της κυβέρνησης” δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι “τα μέτρα που έχουμε προτείνει για την ανάσχεση της κρίσης έχουν ήδη υλοποιηθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες”.

“Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, για την οποία έχουμε καταθέσει τροπολογία ήδη από τις 28 Σεπτέμβρη, εφαρμόζεται σε 19 χώρες της ΕΕ”, επισήμανε ο κ. Χαρίτσης ( “Max FM Πάτρας”) , ενώ “η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, που θα τόνωνε το διαθέσιμο εισόδημα και την κατανάλωση, έχει υλοποιηθεί στην Γαλλία, την Ισπανία και την Γερμανία”. “Το εκρηκτικό μείγμα εκρηκτικών ανατιμήσεων και καθήλωσης των μισθών έχει οδηγήσει σε απόγνωση την κοινωνία” σχολίασε χαρακτηριστικά.

“Πολύ κρίσιμο ζήτημα είναι αυτό της ρύθμισης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία λειτουργεί με όρους κερδοσκοπίας με την ανοχή της κυβέρνησης” συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας “ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν μιλάει για επανάκτηση ενεργειακών επιχειρήσεων από το κράτος”. “Η ενεργειακή κρίση είναι διεθνής, στην Ελλάδα όμως είχαμε την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος πανευρωπαϊκά για όλο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο” υπογράμμισε.

Ως προς το δημοσιονομικό κόστος επισήμανε ότι “η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης που ψήφισε η κυβέρνηση κοστίζει 1.5 δισ. τον χρόνο, όσο δηλαδή η μείωση του ΕΦΚ για ένα έτος στα κατώτατα επιτρεπόμενα ευρωπαϊκά επίπεδα, που θα έδινε πραγματική ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις”. “Αυτές τις επιλογές πληρώνουμε” πρόσθεσε, αντιπαραβάλλοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια οικονομία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και παρέδωσε ταμειακά διαθέσιμα 37 δισ.”.

“Στις κρίσεις που αντιμετωπίζουμε η κυβέρνηση επιλέγει πολιτικές που πλήττουν την κοινωνική πλειοψηφία” τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. “Αυτό το καταλαβαίνουν οι πολίτες και για αυτό βλέπουμε μια οξυμένη και διαρκώς αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια που απαιτεί πολιτική αλλαγή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα