Ακτιβιστές για το κλίμα κατά γαλλικών πολυεθνικών

Ακτιβιστές κατά της κλιματικής αλλαγής απέκλεισαν σήμερα την είσοδο στα κεντρικά γραφεία ορισμένων από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων η γαλλική τράπεζα Societe Generale, η κρατική εταιρεία κοινής ωφελείας EDF και ο πετρελαϊκός κολοσσός Total, εμποδίζοντας τους εργαζομένους να εισέλθουν στα κτήρια, όπως ανακοίνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τους δεσμούς των πολυεθνικών με τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, που θεωρείται από τους βασικούς υπαίτιους για το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου. Οι ακτιβιστές απέκλεισαν την είσοδο και του υπουργείου Περιβάλλοντος, κοντά στην επιχειρηματική συνοικία La Defense του Παρισιού.

Oι διαδηλωτές κρέμασαν τεράστια πανό που απεικόνιζαν τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και με το σύνθημα «Μακρόν, πρόεδρος των ρυπαντών», καθώς και πανό που έγραφαν «Τόπος κλιματικού εγκλήματος» στη γυάλινη πρόσοψη της Societe Generale

Δυνάμεις της αστυνομίας επιχείρησαν, ρίχνοντας σπρέι πιπεριού, να απομακρύνουν ομάδα διαδηλωτών που είχαν μπλοκάρει τη βασική είσοδο της τράπεζας σε καθιστική διαμαρτυρία.

Εκπρόσωπος της SocGen αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ εκπρόσωπος της EDF, που εξαρτάται από πυρηνικές και υδροηλεκτρικές μονάδες για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, δεσμεύθηκε να μειώσει το συνολικό της αποτύπωμα άνθρακα κατά 40% έως το 2030.

Σχετικά Νέα