

Ο χορός των ανατιμήσεων στα τρόφιμα και την ενέργεια τα δύο τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει το σουβλάκι από μία φθηνή και αγαπημένη τροφή του λαού σε φαγητό πολυτελείας.
Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της εστίασης τα τελευταία χρόνια το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά περίπου 1 ευρώ. Οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με το εάν ο καταναλωτής το αγοράζει από το ψητοπωλείου ή παραγγέλνει στο σπίτι. Έτσι στην Αθήνα εάν κάποιος πάει στο κατάστημα θα αγοράσει ένα τυλιχτό σουβλάκι σε τιμή 3,20 ευρώ. Εάν προτιμήσει να παραγγείλει στο σπίτι τότε θα πληρώσει για το ίδιο σουβλάκι 3,40 ευρώ.
Στην Πάτρα οι επαγγελματίες αλλάζουν συχνά τις τιμές εξαιτίας της ακρίβειας στις πρώτες ύλες. Έτσι σε συνοικιακό ψητοπωλείο το σουβλάκι πίτα με γύρο στοιχίζει στα 2,8 ευρώ ενώ στο κέντρο της πόλης ο καταναλωτής θα το βρει στα 3,5 ευρώ με μεγάλη πίτα.
«Φωτιά» οι τιμές για το τυλιχτό σουβλάκι και στα νησιά:
Σαλαμίνα 3,3 ευρώ
Αίγινα 3,3 ευρώ
Πάρος 3,5 ευρώ
Χανιά 3,5 ευρώ
Σπέτσες 3,6 ευρώ
Σχετικά Νέα
Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 25 Απριλίου
Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από σήμερα 22 Απριλίου έως τις.
Κορκίδης: Οι τρεις λόγοι της αύξησης του κύκλου εργασιών το φετινό Πάσχα
Ενθαρρυντική είναι η πρώτη αποτίμηση της πασχαλινής αγοράς, τόσο για την έναρξη όσο και.
-
Wall Street: Κλείσιμο με σημαντική πτώση
Σε νέο sell-off «παραδόθηκε», τη Δευτέρα, το χρηματιστήριο της Wall Street, στη σκιά της.
ΑΑΔΕ: Σε ποιους κλάδους απλώνεται το “ψηφιακό μάτι” της – Οι επιχειρήσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο
Σε χώρους δεξιώσεων και πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι τα εταιρικά πάρτι ή.