Ο χορός των ανατιμήσεων στα τρόφιμα και την ενέργεια τα δύο τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει το σουβλάκι από μία φθηνή και αγαπημένη τροφή του λαού σε φαγητό πολυτελείας.
Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της εστίασης τα τελευταία χρόνια το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά περίπου 1 ευρώ. Οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με το εάν ο καταναλωτής το αγοράζει από το ψητοπωλείου ή παραγγέλνει στο σπίτι. Έτσι στην Αθήνα εάν κάποιος πάει στο κατάστημα θα αγοράσει ένα τυλιχτό σουβλάκι σε τιμή 3,20 ευρώ. Εάν προτιμήσει να παραγγείλει στο σπίτι τότε θα πληρώσει για το ίδιο σουβλάκι 3,40 ευρώ.
Στην Πάτρα οι επαγγελματίες αλλάζουν συχνά τις τιμές εξαιτίας της ακρίβειας στις πρώτες ύλες. Έτσι σε συνοικιακό ψητοπωλείο το σουβλάκι πίτα με γύρο στοιχίζει στα 2,8 ευρώ ενώ στο κέντρο της πόλης ο καταναλωτής θα το βρει στα 3,5 ευρώ με μεγάλη πίτα.
«Φωτιά» οι τιμές για το τυλιχτό σουβλάκι και στα νησιά:
Σαλαμίνα 3,3 ευρώ
Αίγινα 3,3 ευρώ
Πάρος 3,5 ευρώ
Χανιά 3,5 ευρώ
Σπέτσες 3,6 ευρώ
Σχετικά Νέα
-
Ηλεκτρονικές δημοπρασίες για χιλιάδες παραχωρήσεις σε παραλίες
Σε ηλεκτρονική δημοπρασία έως τις 31 Μαΐου στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα (https://eauctions.gsis.gr) έχουν τεθεί.
-
Ανοίγει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα Jobmatch της ΔΥΠΑ για εστίαση και τουρισμό
«Μέσα στα επόμενα 24ωρα πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα Jobmatch (της ΔΥΠΑ), που αφορά.
-
Airbnb: Επιβραδύνει η ανάπτυξης της πριν από την άνοδο της καλοκαιρινής σεζόν
Πτώση 6% σημείωσαν οι μετοχές της Airbnb σε εκτεταμένες συναλλαγές, ενώ παρείχε ατελή καθοδήγηση.
-
ΕΦΚΑ: Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Ιουνίου
Στις 28 και 30 Μαΐου ορίστηκαν από τον ΕΦΚΑ οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων.