

Ο χορός των ανατιμήσεων στα τρόφιμα και την ενέργεια τα δύο τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει το σουβλάκι από μία φθηνή και αγαπημένη τροφή του λαού σε φαγητό πολυτελείας.
Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της εστίασης τα τελευταία χρόνια το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά περίπου 1 ευρώ. Οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με το εάν ο καταναλωτής το αγοράζει από το ψητοπωλείου ή παραγγέλνει στο σπίτι. Έτσι στην Αθήνα εάν κάποιος πάει στο κατάστημα θα αγοράσει ένα τυλιχτό σουβλάκι σε τιμή 3,20 ευρώ. Εάν προτιμήσει να παραγγείλει στο σπίτι τότε θα πληρώσει για το ίδιο σουβλάκι 3,40 ευρώ.
Στην Πάτρα οι επαγγελματίες αλλάζουν συχνά τις τιμές εξαιτίας της ακρίβειας στις πρώτες ύλες. Έτσι σε συνοικιακό ψητοπωλείο το σουβλάκι πίτα με γύρο στοιχίζει στα 2,8 ευρώ ενώ στο κέντρο της πόλης ο καταναλωτής θα το βρει στα 3,5 ευρώ με μεγάλη πίτα.
«Φωτιά» οι τιμές για το τυλιχτό σουβλάκι και στα νησιά:
Σαλαμίνα 3,3 ευρώ
Αίγινα 3,3 ευρώ
Πάρος 3,5 ευρώ
Χανιά 3,5 ευρώ
Σπέτσες 3,6 ευρώ
Σχετικά Νέα
Πληρωμή με IRIS: Τι αλλάζει στις επιχειρήσεις και από πότε
Από την 1η Νοεμβρίου κάθε επιχείρηση θα πρέπει να έχει προσαρμόσει τα POS της.
«Καθ’ οδόν» 2 νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου – Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές
Η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και η απλοποίηση των διαδικασιών για την αποτελεσματική αξιοποίηση.
e- ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε από αύριο στα ΑΤΜ – Αναλυτικά οι πληρωμές έως τις 25 Απριλίου
Μια σειρά από παροχές και επιδόματα θα πληρώσουν από αύριο, Τρίτη του Πάσχα, 22.
Πότε θα φτάσει ο ασφαλιστικός μας βίος στην οθόνη του κινητού
Προσωποποιημένη πληροφορία, στην οθόνη του υπολογιστή ή ακόμη και στο κινητό, θα μπορούν να.