

Ο χορός των ανατιμήσεων στα τρόφιμα και την ενέργεια τα δύο τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει το σουβλάκι από μία φθηνή και αγαπημένη τροφή του λαού σε φαγητό πολυτελείας.
Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της εστίασης τα τελευταία χρόνια το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά περίπου 1 ευρώ. Οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με το εάν ο καταναλωτής το αγοράζει από το ψητοπωλείου ή παραγγέλνει στο σπίτι. Έτσι στην Αθήνα εάν κάποιος πάει στο κατάστημα θα αγοράσει ένα τυλιχτό σουβλάκι σε τιμή 3,20 ευρώ. Εάν προτιμήσει να παραγγείλει στο σπίτι τότε θα πληρώσει για το ίδιο σουβλάκι 3,40 ευρώ.
Στην Πάτρα οι επαγγελματίες αλλάζουν συχνά τις τιμές εξαιτίας της ακρίβειας στις πρώτες ύλες. Έτσι σε συνοικιακό ψητοπωλείο το σουβλάκι πίτα με γύρο στοιχίζει στα 2,8 ευρώ ενώ στο κέντρο της πόλης ο καταναλωτής θα το βρει στα 3,5 ευρώ με μεγάλη πίτα.
«Φωτιά» οι τιμές για το τυλιχτό σουβλάκι και στα νησιά:
Σαλαμίνα 3,3 ευρώ
Αίγινα 3,3 ευρώ
Πάρος 3,5 ευρώ
Χανιά 3,5 ευρώ
Σπέτσες 3,6 ευρώ
Σχετικά Νέα
Ν. Παπαθανάσης: Περίπου 32 δισ. μπαίνουν στην οικονομία το 2025-2026 – Tο μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων
“Έχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ύψους 14,6 δισ. ευρώ για το 2025 και.
Παράταση δύο ημερών, 13 και 14 Μαΐου, για αιτήσεις στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού
Παράταση δύο ημερών -13 και 14 Μαΐου- για όλα τα ΑΦΜ για τις αιτήσεις.
ΔΥΠΑ: Ξεκινάνε σήμερα δύο νέες δράσεις κατάρτισης σε Άρτα και Τρίπολη
Ξεκινάνε σήμερα Δευτέρα 12 Μαΐου, δύο νέες δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης της ΔΥΠΑ. 1. Το.
Επιδότηση της κατανάλωσης ρεύματος: Από σήμερα οι αιτήσεις των επιχειρήσεων
Ανοίγει σήμερα Δευτέρα 12 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ https://www.power4business.deddie.gr για την υποβολή.