Ακάρ: Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να τερματιστεί η τρομοκρατία

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ απάντησε το βράδυ της Πέμπτης (24/11) σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΡ υπό την προεδρία του Προέδρου και Προέδρου του Κόμματος του ΑΚ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ερώτηση σχετικά με την τελευταία κατάσταση σχετικά με την επιχείρηση “PENCE- KILIC” o Ακάρ είπε: «Έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να τερματιστεί η τρομοκρατία, για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια της χώρας μας, του έθνους μας και των συνόρων μας». «Μέχρι στιγμής, 326 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί,» είπε.

Σχετικά με τις πληροφορίες ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις «χτύπησαν παρατηρητήριο των ΗΠΑ» στη βόρεια Συρία, ο υπουργός Ακάρ είπε: «Αποκλείεται να βλάψουμε δυνάμεις του συνασπισμού ή αμάχους. Έχουμε μόνο έναν στόχο, και αυτός είναι τρομοκράτες. Το να μην κάνουμε κακό είναι η πιο σημαντική αρχή μας».

Σχετικά με την πιθανότητα συνάντησής του προέδρου Ερντογάν με τον πρόεδρο Άσαντ της Συρίας, ο Ακάρ απάντησε: «Υπάρχουν πολλές εξελίξεις, μικρές και μεγάλες, μεγάλες και μικρές. Αυτές διαμορφώνονται και τα αποτελέσματα εξετάζονται ανάλογα. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει γίνει υποκείμενο στη διεθνή σκηνή υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Ακάρ είπε: «Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας μας και του έθνους μας με πολιτικές με προσωπικότητα και ταυτότητα παντού. Επιπλέον, υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τους νόμους φιλικών και αδελφικών χωρών όπως η Κύπρος, το Αζερμπαϊτζάν και η Λιβύη. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα τους», είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα