Ακάρ: Η Ελλάδα να σεβαστεί την Τουρκία για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις

Στην προκλητική στάση της Άγκυρας επιμένει ο Χουλουσί Ακάρ, ζητώντας από την Ελλάδα να σεβαστεί την Τουρκία, λίγες ώρες μάλιστα πριν την έναρξη των διερευνητικών επαφών στην Κωνσταντινούπολη

«Ελπίζουμε ότι μέσα από τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα φτάσουμε στην επίλυση των ζητημάτων βάσει των δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου», επισήμανε στα πλαίσια εκδήλωσης καθέλκυσης της τουρκικής κατασκευής φρεγάτας «Istanbul».

Επιπροσθέτως, δεν δίστασε να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τα δικαιώματα της Τουρκίας και «προειδοποίησε» πως αν αυτό δεν γίνει, μπορεί να προκληθούν… παρεξηγήσεις.

«Στο ημίκλειστο Αιγαίο Πέλαγος, όπου επικρατούν ειδικές γεωγραφικές συνθήκες η χώρα μας έχει ζωτικά δικαιώματα και συμφέροντα. Είναι γνωστή η θέση μας ότι σε αυτή την θάλασσα δεν πρέπει να επεκταθούν μονομερώς τα χωρικά ύδατα, με τρόπο που περιορίζει την ελευθερία πλοήγησης και πρόσβασης σε ανοιχτές θάλασσες, τόσο της χώρας μας όσο και τρίτων χωρών. Δεν υπάρχει αλλαγή σε αυτήν τη στάση μας. Σε αυτό το πλαίσιο, περιμένουμε από τη γειτονική μας είναι να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, να αποφύγει πλέον κάποιες δραστηριότητες και ανακοινώσεις, οι οποίες μπορεί να γίνουν αίτια παρεξηγήσεων» είπε χαρακτηριστικά.

dynamic-hellas-gif

Σχετικά Νέα