

Παρά τα προβλήματα που παραδέχτηκε ότι υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο υπουργός Άμυνας της γείτονος Χουλουσί Ακάρ, επιχείρησε να κάνει «άνοιγμα» σε διάλογο. Σε νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στο Haberturk ο Ακάρ σημείωσε ότι Αθήνα και Άγκυρα θα πρέπει να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι και να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Χρησιμοποίησε δε όρους όπως «σχέσεις καλής γειτονίας», «διεθνές δίκαιο» και «ειρηνικούς τρόπους και μεθόδους ως δύο πολιτισμένες χώρες».
Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας «εργαζόμαστε για μεθόδους οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Υπάρχουν συμβουλευτικές συναντήσεις και με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον πρόεδρό μας, γίνεται εργασία σχετικά με τον μηχανισμό αποσυμπίεσης για αποφυγή κάποιας σύγκρουσης. …Περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια την τέταρτη συνάντηση που θα γίνει στην Άγκυρα. Κάποιοι φίλοι μας, κάποιοι από τους συμμάχους μας, μερικές φορές συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, λένε να είμαστε υπέρ του διαλόγου, να ενθαρρύνουμε τον διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών. …Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με το διάλογο γιατί έχουμε δίκιο. Είμαστε δυνατοί για αυτό είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε» τόνισε ο Ακάρ.
Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ο Χουλουσί Ακάρ εκφράστηκε με απαξιωτικές δηλώσεις για τη χώρα μας αναφέροντας πως «η προσπάθεια εξοπλισμού είναι μάταιη, όπως είναι μάταιη και η προσπάθειά τους να τρέχουν πίσω από κάλπικες συμμαχίες» όπως είπε.
Σχετικά Νέα
Ινδία: Συμφωνία ύψους 7,4 δισ. δολαρίων για την αγορά 26 μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία
Συμφωνία με τη Γαλλία υπέγραψε η Ινδία για την αγορά 26 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.
Ρωσία: Ο Πούτιν ανακοίνωσε τετραήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
Μια προσωρινή παύση στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία ανακοίνωσε η Μόσχα, ενόψει των εορτασμών για.
Η Τουρκία απορρίπτει τα κουρδικά αιτήματα για αυτονομία
Ενώ στην Τουρκία το ΡΚΚ αναμένεται σε λίγα 24ωρα να ανακοινώσει τον αφοπλισμό και.
Νέοι Υφυπουργοί Εξωτερικών της Γερμανίας: Σεράπ Γκιουλέρ και Γκούντερ Κριχμπάουμ αναλαμβάνουν υπό τον Γιόχαν Βάντεπουλ
H Σεράπ Γκιουλέρ και ο Γκούντερ Κριχμπάουμ θα είναι οι νέοι υφυπουργοί Εξωτερικών, υπό.