

Αίτημα για τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στις τροπολογίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις των ΛΑΡΚΟ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΠΑ Υποδομών κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ.
Νωρίτερα, ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, διευκρίνισε πως πρόκειται περί «τεχνικών παρεμβάσεων για να ολοκληρωθεί μια ήδη γνωστή και εφαρμοζόμενη πολιτική, που είχε παρουσιαστεί ούτως ή άλλως ήδη από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και έχει εξειδικευθεί με προηγούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις».
Πέραν των ιδιωτικοποιήσεων, οι τροπολογίες αφορούν και το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), μέσω των outsourcing υπηρεσιών για τη σύνδεση των σταθμών ΑΠΕ στο δίκτυο ηλεκτρισμού.
«Είναι πράγματι μια μεταρρύθμιση και ακόμα ένα άνοιγμα της κυβέρνησης στην αγορά των ΑΠΕ. Αντί οι παραγωγοί των ΑΠΕ να περιμένουν επί χρόνια τον ΔΕΔΔΗΕ, δίνουμε τη δυνατότητα αυτό να γίνεται μέσω πιστοποιημένου μηχανικού. Είμαι σίγουρος ότι η αγορά των ΑΠΕ θα αγκαλιάσει αυτή την πρωτοβουλία», σχολίασε ο κ. Χατζηδάκης.
Σχετικά Νέα
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Ουσιαστικό βήμα προς τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη ο συνεδριακός τουρισμός
Το νεόδμητο συνεδριακό κέντρο του Theartemis Palace Hotel στο Ρέθυμνο επισκέφθηκε πρόσφατα η υπουργός.
Σ.Παπασταύρου: Έρχονται άμεσα επιδοτήσεις για ΜμΕ
Τις προσεχείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόσο σε ενεργειακά όσο και χωροταξικά.
Θ.Κοντογεώργης: Επιδιώκουμε η ανάπτυξη να επιστρέφει στην κοινωνία με παρεμβάσεις μόνιμου χαρακτήρα
Τα ζητήματα της οικονομίας – ελληνικής και διεθνούς – ήταν το βασικό θέμα συζήτησης.