

Ένοπλοι αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό της Αϊτής Αριέλ Ανρί κατά τη διάρκεια μίας εκδήλωσης, το Σάββατο, για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, “συμμορίτες και τρομοκράτες” προσπάθησαν να πυροβολήσουν τον πρωθυπουργό σε μια εκκλησία, στην πόλη Γκονέβ, στη βόρεια Αϊτή, ενώ ήταν σε εξέλιξη η τελετή για τα 218 χρόνια από την ανεξαρτησία.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν από τα πυρά. Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει αυτόν τον απολογισμό.
Το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος των υπόπτων που πυροβόλησαν την αυτοκινητοπομπή του Ανρί.
Η επίθεση αυτή εντείνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια των αξιωματούχων στην Αϊτή, η οποία έχει βυθιστεί σε πολιτική αναταραχή μετά τη δολοφονία του προέδρου Ζοβενέλ Μοΐζ, τον περασμένο Ιούλιο. Ο Ανρί ανέλαβε την πρωθυπουργία λίγο αργότερα. Ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί προεδρικές εκλογές για την ανάδειξη του διαδόχου του Μοΐζ.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.