

Το κοινοβούλιο της Αιθιοπίας αποφάσισε σήμερα την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί στη χώρα τον Νοέμβριο όταν οι αντάρτες από την επαρχία Τιγκράι απειλούσαν να φτάσουν ως την Αντίς Αμπέμπα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.
“Το κοινοβούλιο της Αιθιοπίας ενέκρινε σήμερα την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που είχε επιβληθεί για έξι μήνες”, έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το υπουργείο.
Η ψηφοφορία στο κοινοβούλιο ακολούθησε την πρόταση του υπουργικού συμβουλίου του Αιθίοπα πρωθυπουργού Άμπιι Άχμεντ να χαλαρώσει νωρίτερα η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αρχικά προβλεπόταν να διαρκέσει έξι μήνες.
Στις 2 Νοεμβρίου είχε κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Αιθιοπία όταν οι μαχητές του Μετώπου Απελευθέρωσης του Λαού του Τιγκράι (TPLF) κατέλαβαν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις στον οδικό άξονα που οδηγεί στην πρωτεύουσα Αντίς Αμπέμπα.
Βάσει των μέτρων που προβλέπονταν έγιναν μαζικές συλλήψεις κατοίκων του Τιγκράι στην Αντίς Αμπέμπα και στην υπόλοιπη χώρα, προκαλώντας κύμα καταδικών από διεθνείς οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Το Ισραήλ κατέστρεψε διοικητήριο της Χαμάς κάτω από νοσοκομείο της Γάζας
Διοικητήριο της Χαμάς εξουδετέρωσε την Τρίτη (13/05) ο στρατός του Ισραήλ στο πλαίσιο επιχείρησής.
ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί απειλούν με μπλόκο στους διορισμούς “εκλεκτών” Τραμπ αν δεχτεί το αεροσκάφος – δώρο του Κατάρ
Ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ χαρακτήρισε “καθαρή διαφθορά” τη δωρεά ενός.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την άρση των κυρώσεων σε βάρος της Συρίας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την άρση όλων των κυρώσεων που είχαν.
Γάλλος ΥΠΕΞ: «Κανείς δεν θα υπαγορεύσει τη θέση του στη Γαλλία» όσον αφορά την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους
«Κανείς δεν θα υπαγορεύσει τη θέση του στη Γαλλία» όσον αφορά την αναγνώριση ενός.