Αιθιοπία: Δεκαεννέα νεκροί και δεκάδες τραυματίες από επιθέσεις drones στο Τιγκράι

Δεκαεννέα άμαχοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε επιδρομές μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών στην κοινότητα Μάι Τσέμπρι και κοντά στη Μεκέλε, την πρωτεύουσα της επαναστατημένης περιφέρειας Τιγκράι της Αιθιοπίας, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Πηγές που πρόσκεινται σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο είπαν ότι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Μάι Τσέμπρι, λιγότερες από 72 ώρες αφότου βομβαρδίστηκε ένας καταυλισμός εκτοπισμένων στο βορειοδυτικό Τιγκράι.

“Το πλήγμα στο Μάι Τσέμπρι σημειώθηκε χθες (Δευτέρα) το απόγευμα και σκότωσε 17 ανθρώπους που εργάζονταν σε έναν αλευρόμυλο”, ανέφερε μία από τις πηγές, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες. “Ένας μάρτυρας μου είπε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έφτασαν στην περιοχή, έκαναν μια υπερπτήση μερικών λεπτών και κατόπιν έριξαν τις βόμβες τους”, πρόσθεσε.

Σε άλλο, παρόμοιο πλήγμα, σήμερα Τρίτη, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην περιοχή του Χιουάνε, στα νότια της Μεκέλε, σύμφωνα με ένα στέλεχος και έναν γιατρό του κυριότερου νοσοκομείου της πόλης.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν έναν καταυλισμό εκτοπισμένων στην πόλη Ντέντεμπιτ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν δεκάδες άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις διέκοψαν τις επιχειρήσεις τους στη ζώνη, με αφορμή αυτήν την επίθεση. Σύμφωνα με πηγές ανθρωπιστικών οργανώσεων που ρωτήθηκαν σήμερα από το Γαλλικό Πρακτορείο, από την επίθεση στον καταυλισμό της Ντέντεμπιτ σκοτώθηκαν 59 άνθρωποι και 138 τραυματίστηκαν.

Δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί ο απολογισμός αυτός από άλλες πηγές, επειδή η πρόσβαση στο Τιγκράι έχει απαγορευτεί. Μια εκπρόσωπος της αιθιοπικής κυβέρνησης είπε σήμερα ότι δεν έχει καμία πληροφορία για αυτά τα πλήγματα.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ο οποίος κατάγεται από το Τιγκράι, δήλωσε σήμερα “βαθύτατα ανήσυχος” για τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για άλλο ένα πλήγμα στην περιοχή. “Επαναλαμβάνω την έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να μπει τέλος στη σύγκρουση στην Αιθιοπία και να παρασχεθεί κατεπειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια”, έγραψε στο Twitter.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα