

Διαφορετικό “πρόσωπο” θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή, καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Παράλληλα, ενισχυμένοι άνεμοι βορείων διευθύνσεων αναμένεται να επικρατήσουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Λόγω των βόρειων ανέμων θα υποχωρήσουν πλήρως οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.
Αναλυτικότερα, αυξημένες νεφώσεις αναμένονται έως νωρίς αύριο το πρωί κυρίως στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, όμως σταδιακά στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 25, στην Ήπειρο από 6 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 29-30 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις έως τις πρωινές ώρες και βαθμιαία ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.
Σχετικά Νέα
SUV έπεσε πάνω σε στάση λεωφορείου στον Φλοίσβο
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην παραλιακή όταν αυτοκίνητο τύπου SUV.
Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα κατάνυξης η συνάντηση των πέντε επιταφίων στην πλατεία Αριστοτέλους
Σε κλίμα βαθιάς κατάνυξης, θρησκευτικής ευλάβειας και με την παρουσία χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πέντε επιταφίων στην Πλατεία Αριστοτέλους, μια.
-
Το κάψιμο του Ιούδα – Το ξεχωριστό έθιμο που αναβίωσε στην Εύβοια
Για μια ακόμα χρονιά αναβίωσε το έθιμο της καύσης του Ιούδα στην Εύβοια, το βράδυ.
-
Αττική: Ελαφρώς μικρότερη η έξοδος για το φετινό Πάσχα – Σχεδόν μισό εκατομμύριο οχήματα έφυγαν
Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από τα αστικά κέντρα..