

Κλιμακώνονται οι προειδοποιήσεις της Airbus για επικείμενες απολύσεις, καθώς τα αεροπορικά ταξίδια δεν ανακάμπτουν με τον ρυθμό που αναμένονταν από την κρίση του κορωνοϊού, γεγονός που θέτει την εταιρεία σε τροχιά σύγκρουσης με τα συνδικάτα και τη γαλλική κυβέρνηση.
Όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο επιστολή του CEO της εταιρείας, Γκίλιαμ Φάρι, προς τους 130.000 υπαλλήλους της Airbus, το ύφος της επιστολής είναι σαφώς πιο απαισιόδοξο από προηγούμενες ανακοινώσεις στις οποίες ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να αποκλείσει τη λήψη αναγκαστικών μέτρων.
«Οφείλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας: είναι απίθανο να είναι αρκετές οι εθελοντικές αποχωρήσεις», ανέφερε ο Φάρι στην επιστολή που διανεμήθηκε την Παρασκευή το απόγευμα.
Τα συνδικάτα και η γαλλική κυβέρνηση έχουν απευθύνει έκκληση στην κατασκευάστρια αεροπλάνων με έδρα την Τουλούζη να αποφύγει τις υποχρεωτικές απολύσεις καθώς έχει ανακοινώσει την περικοπή έως και 15.000 θέσεων εργασίας για να αντιμετωπίσει την πτώση της ταξιδιωτικής ζήτησης.
Η Airbus έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι οι προοπτικές είναι αβέβαιες καθώς η χειρότερη κρίση της βιομηχανίας πλήττει τις παραδόσεις αεροσκαφών και τα οικονομικά των αεροπορικών εταιρειών.
Σχετικά Νέα
Ανέκαμψε ο χρυσός μετά την κατρακύλα της Δευτέρας
Ενισχύθηκαν την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στο πολύτιμο.
Το στοίχημα των επενδυτών στη Wall Street μετά το deal ΗΠΑ – Κίνας
Με ένα… ξέφρενο πάρτι υποδέχθηκαν οι παγκόσμιες αγορές το νέο μορατόριουμ 90 ημερών στους.
Με θετικό πρόσημο οι ευρωαγορές για τέταρτη μέρα σερί
Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν οι ευρωαγορές, στην πλειοψηφία τους, διατηρώντας το κλίμα αισιοδοξίας μετά.
Τσάνταλης: Μαζικό σφυρί για την ιστορική οινοποιία
Ένα μαζικό σφυρί εις βάρος της ιστορικής οινοποιίας Τσάνταλη αναρτήθηκε σήμερα στην πλατφόρμα των.