«Αικατερίνη Κελέση»: Επιβεβαιώνω όλες τις καταθέσεις μου

Από τις 6 καταθέτει στην ΓΑΔΑ η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» για το σκάνδαλο Novartis στο πλαίσιο της διερεύνησης της Προανακριτικής Επιτροπής για τον αν. υπουργό Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλο. Η κατάθεση της βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Αικατερίνη Κελέση» εμμένει στις καταθέσεις της στις εισαγγελικές αρχές, λέγοντας πως όσα κατέθεσε είναι αληθινά ενώ δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κάτι για την υπόθεση που ερευνά η Προανακριτική. «Δεν γνωρίζω τίποτε γι αυτό που ερευνάτε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όσα κατέθεσα τα κατέθεσα αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια, δεν έχω παροτρυνθεί ούτε πιέστηκα ούτε εκβιάστηκα από κανέναν, ήταν αποκλειστικά δικιά μου συνειδητή απόφαση», φέρεται να είπε. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υποστήριξε πως «δεν εμφανίστηκα, δεν εξετάστηκα και δεν κατέθεσα σε καμία αλλοδαπή αρχή εκτός από την Εισαγγελία Διαφθοράς και τώρα ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής».

Σε ότι αφορά τις καταθέσεις της στην Εισαγγελία Διαφθοράς, φέρεται να είπε ότι: «Στην Εισαγγελία Διαφθοράς εμφανίστηκα κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας και όχι με την παρέμβαση ή υπόδειξη κάποιου άλλου».

Υποστήριξε ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως «δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ μου, ούτε γνωρίζω κάτι γι αυτά που τον αφορούν και με ρωτήσετε εξ αρχής».

Στο σύνολο των ερωτήσεων του Θ.Πλεύρη η «Αικατερίνη Κελέση» απαντούσε κατά τον ίδιο τρόπο:

Αικ. Κελέση: Η κλήτευσή μου έγινε για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Δεν γνωρίζω τίποτε γι αυτό που ερευνάτε. Για την υπόθεση Νοβάρτις ισχύουν όσα έχω πει και θα καταθέσω γι αυτήν όταν κληθώ στο Δικαστήριο.

Ελάχιστες επιπλέον απαντήσεις έδωσε στον Β.Κεγκέρογλου

Β. Κεγκέρογλου: Έχετε δει ποτέ πολιτικό από κοντά;

Αικ. Κελέση: Δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω σχέση και ούτε θέλω.

Β. Κεγκέρογλου: Υπάρχει έγγραφο που η κα Τουλουπάκη αποκαλύπτει την ταυτότητά σας ως προστατευόμενη μάρτυρας

Αικ. Κελέση: Δεν με αφορά

Σχετικά Νέα