

Η Αίγυπτος απάντησε στο Ισραήλ και το κατηγόρησε ευθέως πως ευθύνεται για το κλείσιμο του περάσματα στη Ράφα και την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι κατήγγειλε σήμερα την απόπειρα του Ισραήλ, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, να κατηγορηθεί η Αίγυπτος για την ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα.
Ο Σούκρι πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ότι η κατάληψη από το Ισραήλ του συνοριακού περάσματος της Ράφα από τη Γάζα στην Αίγυπτο καθώς και οι στρατιωτικές του επιχειρήσεις στην περιοχή είναι οι κύριοι λόγοι που δεν καθίσταται δυνατή η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Νωρίτερα υψηλόβαθμη πηγή είχε δηλώσει στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό δίκτυο Al Qahera News ότι το κλείσιμο του περάσματος της Ράφα από την Αίγυπτο στη Γάζα οφείλεται στην κλιμάκωση της ισραηλινής επίθεσης στη συνοριακή πόλη και δεν είναι ευθύνη της Αιγύπτου.
Με τη δήλωση αυτή η πηγή απέρριπτε τα σχόλια του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Ίσραελ Κατς ότι το Κάιρο πρέπει να “πειστεί” να ανοίξει εκ νέου το πέρασμα με τη Γάζα για να καταστεί δυνατή η παράδοση της βοήθειας.
Σχετικά Νέα
Διαδηλώτριες έκαψαν εγκαταστάσεις κινεζικής εταιρείας εξόρυξης ζιρκονίου στη Γουινέα – Μπισάου, διαμαρτύρονται για την περιβαλλοντική καταστροφή
Φωτιά έβαλαν και κατέστρεψαν τις εγκαταστάσεις τις οποίες διαχειρίζονται Κινέζοι επιχειρηματίες, γυναίκες στην Γουινέα-Μπισάου,.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι προτείνει στη Μόσχα να σταματήσουν οι αεροπορικές επιθέσεις για 30 ημέρες
Να εγκαταλείψει τα πλήγματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε πολιτικές.
Ισραήλ: Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης φοβάται ότι η εκστρατεία μίσους εναντίον του επικεφαλής της Σιν Μπετ θα οδηγήσει σε «πολιτική δολοφονία»
Φοβάται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, ο Γιαΐρ Λάπιντ, μια «πολιτική δολοφονία».
Γερμανία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό που απείλησε με μαχαίρι τους υπαλλήλους και τους θαμώνες ενός κλαμπ
Ένας Γερμανός αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε έναν νεαρό άνδρα ο οποίος είχε επιτεθεί σε.