

Ως παρατηρητής θα συμμετάσχουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Forum για το Φυσικό Αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως δήλωσε την Τετάρτη η Αίγυπτος.
Η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία και η Ιορδανία ίδρυσαν το Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο της ανατολικής Μεσογείου (EMGF) ως διακυβερνητική οργάνωση σε μια εμβληματική τελετή που φιλοξένησε το Κάιρο τον Σεπτέμβριο.
Η Παλαιστινιακή Αρχή είναι επίσης μέρος του φόρουμ
Η Γαλλία έχει υποβάλει αίτηση για ένταξη, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ζητούν καθεστώς παρατηρητή.
Η ανακοίνωση ήρθε μετά από επίσκεψη του Πρίγκιπα διαδόχου του Αμπού Ντάμπι, Sheikh Mohammed bin Zayed al-Nahyan (MbZ), ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι.
«Οι δύο πλευρές … [εξέφρασαν] τη σημασία της προστιθέμενης αξίας που τα ΗΑΕ θα συνεισφέρουν στις δραστηριότητες του φόρουμ για την εξυπηρέτηση στρατηγικών συμφερόντων και την ενίσχυση της συνεργασίας και της εταιρικής σχέσης μεταξύ των χωρών του φόρουμ», δήλωσε η αιγυπτιακή προεδρία σε ανακοίνωση.
Τα ΗΑΕ διαθέτουν τα έβδομα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο, σύμφωνα με το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.
Σχετικά Νέα
Τηλεφωνική επικοινωνία Μελόνι – Ερντογάν για το ουκρανικό
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ.
Ο Τραμπ καλεί τη Fed να μειώσει τα επιτόκια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα, για ακόμη μια φορά, την αμερικανική.
Στην Τουρκία όλα τα βλέμματα για το ουκρανικό: Πώς διαμορφώνεται το τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Το ΕΡΤΝews στην Κωνσταντινούπολη
Στην Κωνσταντινούπολη είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του πλανήτη καθώς πιθανότατα την Πέμπτη αναμένεται.
Ο Τραμπ καλεί τη Fed να μειώσει τα επιτόκια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα, για ακόμη μια φορά, την αμερικανική.