Αίγυπτος: Σήμερα αρχίζει η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

Η Αίγυπτος θα αρχίσει σήμερα την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 με το εμβόλιο της κινεζικής φαρμακευτικής εταιρείας Sinopharm, δήλωσε χθες Σάββατο ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

“Αρχίζουμε αύριο (Κυριακή) την εκστρατεία εμβολιασμού με πρώτους τους επαγγελματίες στον τομέα της υγείας, ακολουθούμενους από ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και στη συνέχεια τους ηλικιωμένους”, δήλωσε ο Σίσι κατά τη διάρκεια σύντομης ομιλίας του.

Η Αίγυπτος, η πολυπληθέστερη χώρα του αραβικού κόσμου με περίπου 100 εκατομμύρια κατοίκους, έλαβε τις πρώτες δόσεις εμβολίων τον Δεκέμβριο.

Η κινεζική φαρμακευτική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι το εμβόλιό της κατά της COVID-19 είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 79%.

Η υπουργός Υγείας της Αιγύπτου Χάλα Ζάγεντ είχε εξάλλου δηλώσει στις αρχές Ιανουαρίου ότι η χώρα της θα λάβει επίσης δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca και της Οξφόρδης.

Η Αίγυπτος έχει καταγράψει περισσότερα από 160.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 8.850 θανάτους από την COVID-19.

Υπεύθυνοι του τομέα της υγείας πιστεύουν ωστόσο ότι λόγω ενός χαμηλού αριθμού τεστ, ο πραγματικός αριθμός αυτών που έχουν προσβληθεί θα μπορούσε να είναι τουλάχιστον δέκα φορές υψηλότερος.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα